FC Twente naar achtste finale Europa League

Geplaatst op 24 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente kan zich gaan opmaken voor de achtste finale van de Europa League met een duel tegen Zenit Sint-Petersburg. De return tegen Rubin Kazan, na de 2-0 zege in Moskou, eindigde vanavond namelijk in een 2-2 gelijkspel.
Even leek het mis te gaan. Twente kwam in twee minuten tijd, uit het niets, op een 2-0 achterstand. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Theo Janssen echter met een enorme pegel van dertig meter afstand de aansluitingstreffer binnen. Iets meer dan een minuut na de rust kopte Douglas zijn ploeg naar gelijke hoogte.
Twente begon wervelend aan het duel in de Grolsch Veste. Rubin Kazan kwam het eerste kwartier niet eens de middellijn over. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toch moesten de Tukkers twee tegendoelpunten incasseren. De Russen haalden twee keer aan met een rendement van honderd procent. In twee minuten tijd stond het 2-0 voor de gasten. Eerst verkeek doelman Nikolay Mihaylov zich op een krullend schot van Cristian Ansaldi. Even later kreeg Christian Noboa de bal ietwat gelukkig mee, maar haalde vernietigend uit met een schot in de winkelhaak.

De aanhang verkeerde daardoor even in hoop en vrees, maar Theo Janssen bracht het vertrouwen terug. In de slotseconden van de eerste helft haalde de middenvelder met een schot, dat vol zat van frustratie, van afstand met succes de trekker over. Door de aansluitingstreffer begon Twente met eenzelfde offensief als in de beginfase aan de tweede helft. Waren de Tukkers toen onfortuinlijk met de vele hoekschoppen, nu was de eerste direct raak. Douglas torende boven alles en iedereen uit en kopte op aangeven van Janssen hard binnen: 2-2.

In het restant oogde Rubin Kazan machteloos en trok Twente, wederom op conditie,  aan het langste eind. De Tukkers maakten nog jacht op de winnende goal. Zover kwam het niet, maar de achtste finale  is wel een feit. Zenit Sint-Petersburg is de volgende halte.

Op de foto feliciteren de spelers van FC Twente hun ploeggenoot Theo Janssen met zijn  weergaloze treffer (Foto TwenteSport.com)