FC Twente naar volgende ronde na bizarre bekerwedstrijd

Geplaatst op 26 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Nog nooit waren er bij een thuiswedstrijd zoveel toeschouwers bij FC Twente. De nieuwe overkapping was klaar. Liefst 30.000 man kon naar binnen om de bekerwedsrijd tegen topklasser SC Genemuiden te zien. De wedstrijd moest vooral voor de duizenden kinderen één grote reclameslogan worden, maar het werd het tegengestelde. FC Twente won met 4-3, maar beleefde een bizarre bekerwedstrijd. De gelegenheidsformatie van coach Co Adriaanse begon goed en de derde corner in de vierde minuut leverde meteen al de openingstreffer op. Steven Berghuis zette voor, Luuk de Jong miste, maar Leroy Fer scoorde. Een minuut later deelde de tegenstander meteen een waarschuwing uit. De verdraaid goede en slimme spits Willem Lanjouw leek te scoren, maar aanvoerder Douglas redde op de doellijn met een acrobatische sprong. In de elfde minuut viel de 1-1 echter wel toen Patrick Lip met Lanjouw een één-tweetje opzette en fraai scoorde. Het doelpunt van Genemuiden luidde meteen een zwakke periode in van de thuisclub. Het tempo ging omlaag en het merendeel van de ploeg maakte de ene afspeelfout na de andere met linksback Thilo Leugers en Leroy Fer als zwakste schakels. Douglas moest weer redden op een counter van Lanjouw en even later faalde de Braziliaan waardoor Lanjouw andermaal een kans kreeg zijn ploeg naar een voorsprong te schieten. De tussenstand bij de rust was 1-1. Twente was zeven keer dichtbij een doelpunt geweest, Genemuiden vier keer. Twente nam acht hoekschoppen, Genemuiden nul.

Tim Cornelisse was de eerste Twentenaar die na de rust bijna scoorde, maar het doelpunt viel aan de andere kant toen Erik Rotman de eerste en naar later bleek enige corner van Genemuiden nam en de bal op het hoofd van Freek van den Berg plaatste: 1-2. FC Twente schrok en reageerde zoals het een topploeg betaamt. Men ging op jacht naar de gelijkmaker en vervolgens naar de zege. Nacer Chadli maakte met een geplaatste boogbal gelijk, Luuk de Jong miste een strafschop nadat invaller Ola John was neergelegd, De Jong schoot over, Bengtsson naast en De Jong en Bajrami zagen dat hun kansrijke schoten door de uitstekende doelman Albert Flier onschadelijk werden gemaakt.
Een kwartier voor tijd nam FC Twente een 3-2 voorsprong met een fraaie goal. Leugers gaf langs de lijn een pass op John die met zijn linkervoet voorzette, waarna Emir Bajrami de bal zeer kundig in het net volleerde. Dezelfde Bajrami (foto) had het ineens op zijn heupen en soleerde een minuut later naar 4-2, schoot ook nog bijna raak uit een vrije schop, maar werd even later gewisseld. Andrej Rendla was toen al ingevallen en kopte nog tegen de lat. Zou het 5-2 of 6-2 worden? Nee, Genemuiden maakte er 4-3 van door een schuiver van Lip.
De eindstand was dus 4-3. Twente was in de tweede helft elf keer dichtbij een doelpunt geweest, Genemuiden twee keer (beide keren was het dus raak). Twente nam in het tweede bedrijf zeven corners, Genemuiden één. Aldus de rapportage van een bizarre bekerwedstrijd. FC Twente bekert verder. Dat wel.