Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Rapporteurs TwenteSport: ‘Benfica was te goed voor dit FC Twente’

Geplaatst op 25 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De twee leden van het voetbalpanel van TwenteSport.com die Benfica-FC Twente analyseerden, zijn het eens met elkaar. Benfica was te goed voor dit FC Twente. Peter Visser meldde oa: ‘FC Twente was wel van plan om druk te zetten, maar had geen schijn van kans tegen Benfica. Die ploeg begon met aanvallen en ging daar mee door. Daarbij werd veel druk naar voren gezet. Eigenlijk werd FC Twente op alle fronten afgetroefd. Ik vond Aimar de grote smaakmaker. Hij liep Wout Brama aan alle kanten voorbij. Brama was niet de enige die dat bij FC Twente overkwam. Benfica heeft simpelweg meer kwaliteit’, aldus Visser die doelman Mihaylov als beste speler van FC Twente aanwees en Pablo Aimar als ‘Man of the Match’.

Alfred Nijhuis vond Mihaylov ook de beste man aan Twentse zijde. Hij gaf voor de amusementswaarde een 8. ‘Ik vond dat FC Twente in het tweede deel van de eerste helft beter in de wedstrijd kwam. Vervolgens ging de wedstrijd op twee momenten verloren. Aimar en Witsel zijn natuurlijk twee fantastische voetballers waar ik, ondanks de nederlaag van FC Twente, echt van heb kunnen genieten’, aldus de man die zelf met Borussia Dortmund tussen 1998 en 2001 een aantal wedstrijden in de Champions League heeft gespeeld.

Nijhuis en Visser snapten overigens beiden niet waarom Ola John niet in in de basis stond. Nijhuis zei daarover: ‘De laatste wedstrijden zag je dat wanneer Ola John er in kwam, er wat gebeurde. Hij is een speler die ziet waar de bal naar toe moet en kan hem dan ook direct spelen. Hij mist misschien nog wat ervaring, zoals te zien was bij de kans voor open doel die hij onbenut liet. In een wedstrijd als deze moet je toch kijken wie er in vorm is en dan had je beter met John kunnen beginnen.’

Voor de uitgebreide meningen van beide rapporteurs: KLIK HIER

(Foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief