Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Ruiz en Rosales bankzitters bij topper tussen FC Twente en AZ

Geplaatst op 12 augustus 2011 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – Co Adriaanse (foto) en ook middenvelder Willem Janssen beleven morgenavond een primeur. Ze spelen met FC Twente voor het eerst thuis. Voor het eerst sinds vorig seizoen is de Grolsch Veste weer het decor voor een wedstrijd. Door het drama van het ingeklapte dak is het een bijzonder duel, maar ook in sportief opzicht is het eerste thuisduel onalledaags, want het is meteen een topper. AZ is de tegenstander, maar internationals als Bryan Ruiz en Roberto Rosales beginnen op de bank en smaakmakers als Emir Bajrami en Nacer Chadli zijn er door blessures niet bij.

Adriaanse zette vanmorgen de feiten op een rij. dat deed hij eerst voor de spelers die dus voor het eerst sinds lange tijd weer thuis spelen. Hij vertelde ze een aantal dingen over de bezetting van de tribunes waarover het ingeklapte dak heeft gelegen, over de plek waar de fans van AZ komen te zitten, dat het licht anders zal zijn en dat het gras nog gemaaid zal worden. ‘Dat moeten ze allemaal weten, zelfs dat de trein er regelmatig langs komt. Dat viel wel heel erg op. Ik vond het irritant om die gele sprinters steeds voorbij te zien flitsen’, zei de trainer die op zijn wenken bediend zal worden, want er zal nog een zwart doek aangebracht worden voor de open ruimte waardoor de treinen niet meer zichtbaar zullen zijn.
Spelers
Over de spelers die wel of niet beschikbaar zijn, zei Adriaanse het volgende:
‘Bryan Ruiz komt pas vanavond terug van de interland tegen Ecuador. Hij zit dus morgen op de bank, want spelers die niet hebben getraind, zitten volgens de regels die ik hanteer, altijd op de bank.’Adriaanse was overigens niet gecharmeerd van de handelwijze van de Costaricaanse bond die Ruiz opeiste voor de interland en langer liet spelen (60 minuten) dan was afgesproken. ‘Hij is wegens commerciële redenen misbruikt. Hij moest! Dat commerciële zaken boven sportieve gaan, is niet zoals het hoort’, zei de trainer, wiens schoonzoon toevallig in het stadion was en het allemaal gezien heeft. Het was een zwakke wedstrijd, volgens de schoonzoon. Ecuador won de benefietwedstrijd met 2-0.

Nacer Chadli is er tegen AZ niet bij en wellicht duurt het minstens zes weken voor hij weer mee kan doen. De aanvaller heeft een knieblessure. De behandeling daarvan staat ter discussie. De artsen van de Belgische bond denken er anders over dan die van FC Twente. Kortom, Chadli moet eerst revalideren, alleen over het hoe en de duur wordt nader overleg gepleegd met de Belgische medici.

De Zweed Emir Bajrami is met een enkelblessure teruggekeerd van de interland met zijn land tegen Oekraïne. Hij kreeg een schop van Anatoly Tymoschuk, maar kan er dinsdag tegen Benfica wel weer bij zijn. Dat geldt niet voor Thilo Leugers die gisteren op de training tegen een knieblessure aanliep.
Doelman Nikolay Mihaylov is wel weer beschikbaar. De Bulgaar had een rugblessure.
Roberto Rosales is sinds een week terug in Enschede. Hij was nog lang op pad met de nationale ploeg van Venezuela. ‘Hij is fit. Maar Tim Cornelisse doet het hartstikke goed’, zei Adriaanse, ‘dus zal Rosales op de bank zitten waar hij moet wachten op zijn kans. Dat is een nadeel van het feit dat je international bent. Dat sommige spelers niet beschikbaar zijn, biedt weer perspectief voor anderen. We hebben ook eigen jongens die een kans verdienen zoals Ola John en Steven Berghuis.’

AZ
Adriaaanse was van mening dat het sprankelende spel waar de Twentse voetballiefhebber nog steeds op wacht, zeker gaat komen. ‘dat komt er wel weer aan, maar ik heb tot nu toe steeds met een spelersgroep moeten werken waarin een aantal afwezigen zat.’ De trainer noemde AZ een goed en sympathieke tegenstander. ‘Het is knap dat de club na het verdwijnen van Dirk Scheringa en een aantal sterspelers overeind gebleven is.  Gertjan Verbeek ziet er steeds wat weggaan en toch staat er nog een goed team.’
Dat de Alkmaarders vorig seizoen zes punten over hebben gehouden aan de competitiewedstrijden tegen FC Twente vond Adriaanse niet interessant. ‘Ik kijk nooit naar statistieken’, zei hij.
Voor wie het wel belangrijk vindt: Van de laatste vijf wedstrijden in Enschede verloor FC Twente er slechts één, alleen die van vorig seizoen toen de ploeg in het eerste half uur fantastisch voetbalde, maar van slag raakte na een rode kaart van Douglas in de 32ste minuut. Douglas speelt overigens morgen zijn honderdste competitiewedstrijd voor FC Twente.

(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. hendrik says:

  volgens mij is chadli eigendom van twente
  wat heeft de belgiese voetbalbond daar nou mee te maken
  die betalen hem niet

  • jan says:

   Chadli zal zijn blessure wel opgelopen hebben bij een training of wedstrijd van België en dan zal de behandeling en bekostiging daarvan wel een verzekeringskwestie zijn. Een en ander zal daardoor wel met de Belgische bond overlegd moeten worden.
Archief