Heracles boekt eerste uitzege

Geplaatst op 22 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Waar Heracles Almelo vorig seizoen pas in maart bij FC Groningen de eerste uitzege boekte, heeft de ploeg dat in de huidige jaargang een stuk sneller gedaan. In de tiende speelronde boekte Heracles vanavond de eerste overwinning op vreemde bodem bij Excelsior. Vijf minuten voor de rust opende Heracles uit een hoekschop de score. Een klein kwartier voor het eindsignaal maakte Willie Overtoom een vroegtijdig einde aan de spanning met de 2-0.  Het was bovendien de eerste keer sinds 31 januari 2010 dat Heracles in een uitduel de ‘nul’ hield. Toen pakte de ploeg met 0-0 een punt bij FC Utrecht.

Hoewel het resultaat bevredigend is, vooral vooruitblikkend op de zware serie in het speelschema, waar Heracles achtereenvolgens AZ, PSV en FC Twente in competitieverband treft, kwam de ploeg op Woudestein maar moeizaam op gang. De Almeloërs moesten na een half uur zelfs de handen dichtknijpen met de uitstekende redding van Remko Pasveer op een kopbal van Jason Oost, anders was het zonder twijfel een bijzonder lastige avond geworden tegen Excelsior, dat al vanaf de beginfase achteruit liep. Heracles hield daardoor perspectief en toonde geduld. Dat werd vlak voor rust beloond. Hoewel Everton, die aan zijn langste reeks zonder treffers bezig is, het probeerde op te eisen, passeerde Samuel Scheimann zijn eigen doelman uit een onterecht gegeven hoekschop. De tussenstand was met het zicht op het spelbeeld overigens niet onverdiend. Hoewel Heracles nauwelijks tot kansen kwam, grossierde de ploeg in balbezit.

Door de voorsprong werd Excelsior in de tweede helft genoodzaakt van eigen helft te komen. Heracles, dat in vrijwel alle voorgaande wedstrijden telkens tegen terugzakkende tegenstanders speelde, kreeg nu wel de gehoopte ruimte, maar wist die, ondanks het ruime overwicht, nauwelijks te benutten. Het tempo was te laag, waardoor kansen ook na de rust schaars waren. Na 76 minuten werd de zege desondanks veilig gesteld. Invaller Luis Pedro bewaarde het overzicht na een lange pass van Antoine van der Linden, waarna de inlopende Willie Overtoom fraai afwerkte (2-0). Door de zege krijgt Heracles wat lucht in de strijd om play-offs, met het zicht op de reeks die komen gaat. Deze wedstrijd moest de ploeg immers winnen, in de volgende drie competitie wedstrijden is Heracles de underdog en daarin is elk punt mooi meegenomen.

Scoreverloop: 40. Scheimann 0-1 (e.d.), 77. Overtoom 0-2
Geel: Eekman (Excelsior) Van der Linden (Heracles Almelo)
Excelsior: De Ruiter, Eekman, Van Steensel, Nieveld, Scheimann, Vorthoren (78. Van Buren), Alberg, Broerse, De Graaf, Te Vrede, Oost (85. Maatsen)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (85. Bruns), Duarte, Armenteros (73. Pedro), Plet, Everton

Archieffoto: Willie Overtoom (Nick Zweers)