Heracles boekt verdiende zege op FC Groningen

Geplaatst op 15 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles heeft een 2-1 zege geboekt op FC Groningen. Lerin Duarte opende in de eerste helft de score. Na de rust profiteerde Suk van een blunder van Mark Looms. Tien minuten voor het einde maakte Willie Overtoom de 2-1, waardoor Heracles een terechte zege boekte.

Looms kon opgelucht ademhalen na afloop, want zijn uitglijder had geen gevolgen. En hoewel FC Groningen daarna korte tijd de bovenliggende partij was, stapten de gasten terecht zonder punten van het veld. Heracles was in de fase daarvoor heer en meester. De 1-0 ruststand, door een schitterende uithaal van Lerin Duarte, was zelfs een magere afspiegeling van het spelbeeld. De kansenkroniek werd aangevoerd door de Almelose ploeg, maar de effectiviteit bleef uit. Bovendien werd een zuiver doelpunt van Glynor Plet ten onrechte afgekeurd door scheidsrechter Ed Janssen.

Dat Heracles tien minuten voor het eind alsnog langszij kwam via Willie Overtoom, die even zo ongenadig uithaalde als Duarte in de eerste helft, was een grote vorm van gerechtigheid. FC Groningen werd het overgrote deel van de wedstrijd teruggedwongen op eigen helft.  Heracles speelde simpelweg een uitstekende wedstrijd tegen een ploeg, die normaal gesproken altijd het initiatief wil nemen, maar nu machteloos oogde. Het Almelose vlaggenschip heeft met de driepunter haar tweede zege op rij binnen en vindt aansluiting bij de subtop.