Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Heracles laat het na te stunten

Geplaatst op 17 april 2011 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Heracles heeft het vanmiddag nagelaten te stunten tegen PSV. De Almeloërs waren negentig minuten beter, maar halverwege de eerste helft opende Balazs Dzsudzak, als een duveltje uit een doosje, de score. In de tweede helft moest Heracles verder met tien man, nadat Mark-Jan Fledderus al vroeg rood kreeg, maar hield de ploeg hoop en geloof. Willie Overtoom miste een strafschop, waarna Marcus Berg in de slotfase de stand op 2-0 besliste.

Het leek of de rollen waren omgedraaid in Almelo, want vanaf de eerste minuut maakte Heracles jacht op een treffer, terwijl PSV niet mocht morsen in de titelstrijd. Al de hele week werd er in Almelo gesproken over de grote kans op een stunt. En als het er één keer in had gezeten tegen PSV, dan was het vandaag geweest. Heracles drong PSV vanaf de eerste minuut terug op eigen helft. De ploeg kreeg een paar goede mogelijkheden, maar de eerste keer dat PSV zich meldde voor het Almelose doel, was het direct raak. De Eindhovenaren benutten de ruimte in de counter, Antoine van der Linden stapte vervolgens verkeerd, waarna Jeremain Lens makkelijk breed legde op Balasz Dzsudzak (1-0).

Maar net alsof die treffer nooit gevallen was, zette Heracles de offensieve insteek net zo makkelijk voort. Voor de rust kreeg Everton nog een goede kans, maar liet ook hij het na de stand op 1-1 te zetten. Na de rust bleef het geloof in de zege volop in leven, zelfs na de rode kaart voor Mark-Jan Fledderus, die een domme en onnodige tweede gele kaart pakte. Het veranderde niets aan de spelfilosofie. Heracles kreeg ook dé ultieme kans op meer. Nadat Samuel Armenteros onderuit werd gehaald door Maza Rodriguez, mocht Willie Overtoom aanleggen vanaf elf meter, maar miste.

Terwijl Heracles jacht maakte op een punt, benutte PSV in de slotseconden de ruimte. Marcus Berg kreeg vrije doortocht, passeerde Remko Pasveer en maakte een eind aan alle hoop op een Almelose stunt (2-0). Heracles had meer verdiend, maar liet het zelf liggen. ‘Rutten neem je rotzooi mee’, scandeerde het publiek. En dat zegt misschien wel genoeg over de krachtsverhoudingen. Heracles was beter, PSV efficiënter.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. ilonk says:

    Belachelijk stuk net als die verslaggever. Heracles laat het liggen? Tegen 12 man kun je niet winnen. Fledderus raakte die gozer niet eens en die veroorzaakte penalty was ook met twee benen met het verschil dat hij de benen van armenteros wel raakte en waar hij rood had moeten hebben kreeg hij geel. Manolev had ook 2 keer geel moeten hebben. We zijn genaaid door de scheids en als we dan nog de tweede helft zo spelen met een man minder dan hoor je daar respect en lof voor te hebben ipv dat ze het hebben laten liggen. Volgende keer moet overtoom de bal weer hard nemen, want de keeper is er op ingesteld. En psv wordt hopenlijk geen kampioen wat een stelletje matennaaiers zeg.
Archief