Heracles voldoet aan plicht

Geplaatst op 26 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

foto bert letteboerALMELO – Heracles Almelo heeft een eenvoudige avond beleefd in de strijd om de beker. Tegen hoofdklasser Berkum voldeed de ploeg met een 4-0 thuisoverwinning aan haar plicht. Heracles heeft zich daardoor geplaatst voor de vierde ronde van de KNVB-Beker.

In de eerste twintig minuten had de Almelose ploeg moeite door de Berkumse defensie te breken. Het hield de gasten, die via voormalig BV Veendam-spits Kassim Bizimana een paar keer gevaarlijk counterden, in de wedstrijd. Toch werd er in het goed gevulde Polman Stadion al snel een eind gemaakt aan eventuele kansen op een verrassing. Heracles nam na een scrimmage uit een hoekschop de leiding via Glynor Plet (1-0). Even later kapte Everton de Berkumse defensie tureluurs (2-0).

In de tweede helft werkte alleen Plet aan zijn statistieken. De spits nam, na de openingstreffer voor de rust, ook de 3-0 en de 4-0 voor zijn rekening. Nadat Berkum-aanvaller Bizimana tien minuten met rood vroegtijdig moest douchen, was de hoop op een eretreffer bij de gasten definitief verloren en toonde Heracles, dat nog wel probeerde de eindstand verder op te vijzelen, vrede met de 4-0 zege en plaatsing voor de vierde ronde.

Scoreverloop: 21. Plet 1-0, 30. Everton 2-0, 56. Plet 3-0, 63. Plet 4-0
Rood: 80. Bizimana
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (46. Duarte), Bruns, Pedro, Plet, Everton
VV Berkum: Bouwhuis, Horstman, Dorgelo (82. Mijnheer), Muis, Pohowainjaan, Hermsen, Beunk, Hoolsema (72. De Groot), Van der Meulen, Bizimana, Boeloerditi (46. De Jong)