PSV – Heracles Almelo 4-1 (0-1) – Analyse door René van de Kerkhof

Geplaatst op 6 november 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft vond ik Heracles goed spelen en de betere ploeg. PSV speelde slecht, al was dat ook de verdienste van Heracles dat goed compact speelde. Het werd dan ook verdiend 1-0 voor de bezoekers. PSV was in mijn ogen diepdroevend slecht. Heracles heeft een sterke achterhoede, wat bewezen wordt door het geringe aantal tegentreffers. PSV kreeg een strafschop na wat in mijn ogen een schwalbe van Mertens was. Dat Wijnaldum vervolgens de kans onbenut liet was dus gerechtigheid.

PSV moest na rust wel komen, deed dat ook en vervolgens was het snel gebeurd met Heracles. Na de 2-1 was er nog een goede mogelijkheid, die door Isaksson gepakt werd. Daarna liep PSV uit naar 4-1. Heracles leek geknakt na de snelle gelijkmaker en kwam er daarna eigenlijk niet meer aan te pas. Jammer, want tot dan toe was het een leuke wedstrijd.

Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen en geen sterren uitgedeeld. De wedstrijd zelf geef ik een 6,5.

PSV – Heracles Almelo 4-1 (0-1)
Scoreverloop: 12. Van der Linden 0-1, 49. Toivonen 1-1, 58. Lens 2-1, 63. Lens 3-1, 90. Lens 4-1
Arbiter: Kuipers