Zaterdag 27 april 2024

Borhave begint competitie voortvarend met zege op SEW

Geplaatst op 15 september 2018 door   ·   Geen reacties

BORNE – De vrouwenploeg van de handbalvereniging Borhave heeft vanavond de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In eigen huis werd SEW met 22-15 huiswaarts gestuurd. Bij rust leidde Borhave met 7-4 tegen de opponenten uit Wognum in Noord-Holland.

De thuisploeg nam meteen het initiatief op basis van een ijzersterke verdediging. Achter die verdediging stond de 17-jarige Riëlle Screever een uitstekende wedstrijd te keepen. Ze verving de geblesseerde doelvrouwen Cynthia Snippert die herstelt van knieoperatie en Eslie Wissink die een gebroken vinger heeft. Voor de jonge keeper stond een verdediging waarin de 19-jarige Litouwse nieuwkomer Ugne Slavenaite soeverein speelde.

Loskomen
In de eerste helft werd vanwege verdedigende stellingen weinig gescoord, in de tweede kwam de Bornse ploeg los. Borhave liep in het eerste kwartier uit tot 19-9 en vervolgens werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Daniëlle Mulder maakte haar eredivisiedebuut en aanwinst Susan Boon, afkomstig van het uit de eredivisie gedegradeerde E&O uit Emmen loste de verwachtingen in.

DSVD
Eerder al verloor de debutant DSVD uit Deurningen met ruime cijfers (36-11) van de nationale grootmacht Dalfsen. Dankzij de promotie van DSVD iS Twente nu met twee clubs vertegenwoordigd in de eredivisie van het Nederlandse handbal.

FOTOGRAFIE: Herman Zandhuis (Susan Boon in actie)