Vrijdag 26 april 2024

Jolly Jumpers nog zonder winst, maar wel steeds beter

Geplaatst op 12 november 2018 door   ·   Geen reacties

DEN HELDER/TUBBERGEN – Het eerste vrouwenteam van de Tubbergse basketclub Jolly Jumpers heeft in de eredivisie in en van Den Helder verloren.

Na een voorzichtig begin van beide kanten kwam de wedstrijd op stoom, waarbij de Tubbergse promovendus zich kranig weerde. Het is volgens trainer-coach Heeres, die elke week verbetering ziet, een kwestie van tijd voordat het team wedstrijden gaat winnen.

In het eerst kwart moesten de Jolly Jumpers hun zenuwen nog de baas worden, wat in 16-10 resulteerde. In het tweede kwart kwamen de Tubbergse vrouwen terug tot 34-30, maar als ze alle kansen hadden benut, zouden zw wellicht voor hebben gestaan.

Na de rust begon Den Helder fanatiek en liet Jolly Jumpers over zich heen lopen. In de aanval was het erg onrustig, er werden veel risicovolle passes gegeven die vaak misgingen. Tegen het eind van het derde kwart ging het beter en bij het ingaan van het vierde kwart was het verschil nog slechts twee: 52-50. In het vierde kwart ging vrij gelijk op. Na een goede steal van Jolly Jumpers, met nog twee seconden op de shotclock, kregen de Jumpers toch een fout toebedeeld. Hierdoor verloor het team uit Tubbergen met zeven punten in plaats van drie punten.

De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken thuis in de eigen Vlaskoel tegen lijstaanvoerder Grasshoppers uit Katwijk en de victorie kan ook tegen koploper beginnen.