Borhave boekt in Limburg remise en DSVD weggespeeld

Geplaatst op 13 januari 2019 door   ·   Geen reacties

Tara Grashof

BORNE/DEURNINGEN – De handbalvrouwen van Borhave speelden in Geleen gelijk tegen Vlug & Lenig in een tot de laatste seconde spannende wedstrijd die uiteindelijk 26-26 eindigde. De tweede Twentse eredivisionist, DSVD uit Deurningen had thuis geen schijn van kans tegen titelkandidaat VOC dat afgetekend won met 20-49.

Er had voor de Bornse formatie in het Limburgse land meer ingezeten, maar moest zich uiteindelijk bij de remise neerleggen en kan terugkijken op een wedstrijd die dankzij het collectief toch een punt opleverde. Borhave startte sterk in Geleen, dicteerde de wedstrijd zonder echt afstand te nemen. Bij de rust was het 14-14 en daar mocht de thuisploeg gelukkig mee zijn.

Ook in de tweede helft was Borhave dwingend, nam weer de voorsprong en wist enigszins weg te lopen. In de slotfase van de wedstrijd kwam de thuisploeg terug, waarna de wedstrijd eindigde in een puntendeling.

Kansloos
DSVD uit Deurnngen kreeg in de eigen hal ‘t Hoge Vonder tegen kampioenspretendent VOC geen voet aan de trapper en werd met 20-49 finaal van de vloer gespeeld. Het verschil in ervaring, klasse en afronding was domweg te groot. VOC staat nu op de eerste plek met een punt voorsprong op Quintus.

Borhave bezet nu de zevende plek met drie punten meer dan DSVD dat achtste staat, maar wel een punt minder dan Vlug & Lenig op de zesde positie.

FOTOGRAFIE: Herman Zandhuis