Zaterdag 27 april 2024
Twentesport

Hockeyteams wacht laatste ronde voor de winterstop

Geplaatst op 22 november 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO/OLDENZAAL/ENSCHEDE – Voor de Twentse hockeyteams in de eerste en tweede klasse is het zondag de laatste ronde voor de winterstop. Vijf van de zes betrokken ploegen beginnen hieraan met een aantal punten voorsprong op de tegenstander, dus de kans op veel successen lijkt aanwezig. Alleen voor de mannen van Bully gaat deze theorie niet op: zij spelen thuis tegen GCHC, dat met vijftien punten meer uit Groningen komt.

De vrouwen van Bully krijgen, na twee nederlagen op rij, thuis tegen GCHC de kans om weer even op adem te komen en straks met het goede gevoel van de koploper onder de kerstboom te zitten. De jonge meidenploeg van EHV is in de winning mood, met vier driepunters achter elkaar. Mogelijke nummer vijf is bij de Studs in Groningen, waar de voorsprong veertien punten bedraagt. Voor de vrouwenploeg van Almelo staat zondag Bemmel op het programma, allebei op het eigen sportpark ‘t Groenedal, waar het thuisvoordeel dus voor het oprapen ligt. De mannen van Almelo slaan bij de Studs in Groningen af met één punt meer op de teller.

Voor de mannen van EHV wordt het zondag thuis een kwestie van afhaken of aantikken, voor zover daarvan op de helft van het seizoen sprake kan zijn. Tegenstander in Utrecht is USHC, dat op de ranglijst met één punt minder één plaats onder de Enschedeërs staat, dus ook voor de studenten wordt het hard blokken. Trainer-coach Ronald Brouwer van de Enschedeërs heeft zijn manschappen de afgelopen week goed zien trainen: ‘Aan de voorbereiding kan het dus niet liggen, al blijft de afwerking niet als in de laatste weken een verbeterpunt. Onze doelstelling op de korte termijn is de vierde plaats, waarvandaan we volgend jaar omhoog willen kijken. We willen mooi, snel en solide hockey spelen, waarmee we vorig jaar in de tweede competitiehelft de beste ploeg van allemaal waren. Als we dat niveau weer kunnen bereiken, en vasthouden, dan wil ik het nog wel eens zien.’

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief