Vrouwen van EHV winnen derby; mannen wéér ten onder

Geplaatst op 4 maart 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/ENSCHEDE – De hockeyvrouwen van Bully tegen de hockeyvrouwen van EHV, het was vandaag een onvervalste Twentse derby, in Oldenzaal, met alle sentimenten van dien. De bezoekers van EHV wonnen uiteindelijk met 0-2, waardoor dit team de finale kans op de derde plaats en de daarmee gepaard gaande promotie naar de overgangsklasse in eigen hand houdt.

Eenvoudig ging het niet. Bully had zich onder leiding van het tactische hockeybrein in het hoofd van Lutz Könnings, voor de winterstop nog succesvol actief bij EHV, zeer goed voorbereid op de tegenstander. Samen met zijn assistente Irene van der Lied, ook al ex-EHV, stelde de Duitse hockeyprof een strijdplan op om vanuit een hechte defensie waar mogelijk de aanval te zoeken en via de vleugels toe te slaan.

Veel bus, weinig creativiteit
Dat lukte slechts gedeeltelijk en na een dik kwartier had EHV de wedstrijd redelijk onder controle. Bully bleef zich verschansen achter de eigen 23-meterlijn, waardoor er een eenzijdige wedstrijd ontstond. EHV kreeg liefst veertien strafcorners en uit één daarvan viel vlak na rust, de 0-1 via de stick van Bully-verdedigster Loes Gelink (jawel, ook al ex-EHV). Wieke Ratering maakte er vlak voor tijd 0-2 van en daarmee kwam een eind aan een wedstrijd, die het talrijke publiek eigenlijk geen moment had kunnen boeien. Dit kwam enerzijds door het parkeren van de bus door Bully en anderzijds door het gebrek aan creativiteit bij EHV.

Al met al een slechte dag voor Bully, ook al omdat concurrent Apeldoorn verrassend zegevierde bij GCHC (2-4). EHV blijft zoals gezegd derde, maar houdt in de strijd om de derde plaats nog steeds last van Naarden, dat de wedstrijd bij Upward in Arnhem afgelast zag en op evenveel verliespunten staat. Zondag wacht Ede voor Bully als tegenstander, EHV ontvangt GCHC thuis.

Mannen EHV weer te gemakzuchtig
De mannen EHV verloren vandaag in de eerste klasse met 3-2 van nummer vier Houten, dat eerder in Enschede met 1-2 ook al aan het langste eind trok. Het is tekenend voor het geringe krachtsverschil tussen de Enschedeërs en de andere ploegen, dat echt niet zo groot is als de stand op de ranglijst doet vermoeden. Het probleem zit ‘m evenwel vooral in het besef, of liever gezegd: in het gebrek daaraan, dat een wedstrijd twee helften duurt. Het was namelijk in Houten weer hetzelfde als zo vaak voor de winterstop het geval was: voor rust geen vuiltje aan de lucht en minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander zijn, zo niet beter, en dan na rust toch weer die enorme terugval.

Zo jammer dit
Trainer-coach Gerard Alblas van EHV: ‘We scoren 0-1 via Stijn Adolfsen en hebben de wedstrijd volledig onder controle, met mooi en technisch goed verzorgd hockey, precies zoals we het kunnen. Maar dan zie je het weer gebeuren dat we het na rust helemaal weggeven, vraag me niet hoe het kan, want ik kan het niet meer verklaren. Het moest vandaag eerst 3-1 worden voordat we beseften dat er nog iets te halen viel. Dan scoren we nog wel de 3-2 via Wouter Nederhand, maar die viel te laat. Zo jammer dit, want het is totaal onnodig. Misschien kunnen we de jongens proberen wijs te maken dat de cruciale wedstrijd tegen GCHC komende zondag drie helften duurt?’