Dinsdag 12 november 2019
Twentesport

Almaz Ayana voldoet in Hengelo (FBK) aan verwachting

Geplaatst op 29 juni 2016 door   ·   Geen reacties

aymaz ayanaTEKST: Wil Kars

HENGELO – De letterlijk en figuurlijk aanstormende atlete Almaz Ayana liep vanavond in Hengelo de snelste tijd van dit seizoen op de tien kilometer voor vrouwen: 30.07.04. De 24-jarige runner-up uit Ethiopië stelde daardoor haar deelname aan de Olympische Spelen veilig, wat in een met veel atletiektalent gezegend land een prestatie op zich is. De ambitieuze Almaz Ayana aast nu op een wereldrecord in Rio en dus op goud.

Net als drie voorgaande jaren bood het FBK-stadion in Hengelo ook vanavond het decor van kwalificatiewedstrijden van de Ethiopische atletiekbond tijdens de zogenoemde FBK 10.000 Challenge voor zoel vrouwen als mannen.

Kenenisa Bekele wilde zich voor de vierde achtereenvolgende keer op rij plaatsen voor de Olympische Spelen, maar moest zijn race door fysiek ongerief staken. Bekele, een levende legende is houder van de wereldrecords op zowel de vijf als de tien kilometer.

Yigrem Demelash plaatste zich in 26.51.14 wel voor de Olympische Spelen, net als dus Almaz Ayana bij de vrouwen. Gelete Burka finishte in 30.28.54, gevolgd door drievoudig Olympisch kampioene Tirunesh Dibabe die 30.28.59 liet noteren.

Almaz Ayana snelt in Hengelo naar de beste seizoentijd. (FOTO: Cees Elzenga)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief