Almelose hockeymannen herpakken zich met 5-1 winst

Geplaatst op 24 september 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De hockeyers van Almelo hebben op hun eigen veld de eerste winst van het seizoen behaald, en hoe: nummer twee De Mezen werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. Ook de vrouwen van Almelo wonnen.

Na twee nederlagen was trainer-coach Alexander Enzerink vooral benieuwd naar de mentale veerkracht van zijn ploeg, en daarmee zat het dus wel goed, maar ook de kwaliteit van het gebodene was hem uitstekend bevallen: ‘We hebben laten zien dat we tot grote daden in staat zijn wanneer we het voor elkaar krijgen om als team te spelen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar we mogen de afgelopen twee wedstrijden niet vergeten en zullen hard moeten werken om ver bij onze valkuil weg te blijven.’

Vrouwen
De vrouwen van Almelo wonnen met 0-1 bij Ares in Apeldoorn, waar trainer-coach Tino Stoop een spannende wedstrijd had gezien: ‘Aan het einde van de eerste helft, waarin we veel te gehaast speelden, rondde Lorena Moreno een mooie aanval doeltreffend af. Na rust werd ons spel iets beter, waardoor er drie grote kansen ontstonden die helaas onbenut bleven. Ook Ares liet een grote mogelijkheid liggen door een strafbal te missen.’

EHV

De vrouwen van EHV hadden in de Twentse derby geen probleem met Bully (3-0 winst), de Enschedese mannen kwamen in Zwolle letterlijk en figuurlijk van een waterkoude kermis thuis, want er werd met 6-0 verloren.

Bully
De mannen van Bully speelden volgens hun trainer-coach Vincent Steggink een sterke wedstrijd tegen Eelde, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel. Bully kwam in de tiende minuut op 1-0 door een strafcorner van Ralf Peters, maar een minuut later was het alweer gelijk door een benutte strafbal.
Eelde bleek de ploeg zoals Steggink van zijn tipgever had vernomen, met stug en slim spel en grote longen. Na een 2-2 ruststand, waarbij opnieuw Ralf Peters de trekker overhaalde, kon het in de eerste tien minuten van de tweede helft alle kanten op. Robbert Helthuis scoorde met een doelpunt uit het boekje de 3-2, maar Eelde kwam terug tot 3-3 door een dubieus benutte strafbal.
Steggink kon er wel mee leven, want het was een echte strijd tot aan het laatste fluitsignaal, met het publiek als grote winnaar, en dat is in het hockey ook veel waard.