Vrijdag 26 april 2024

EHV-vrouwen winnen op z’n Duits met 2-1 van GHBS

Geplaatst op 8 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyclub EHV in Enschede wordt niet alleen vanwege de ligging nabij de Duits-Nederlandse grens regelmatig Gronau-West genoemd, maar ook omdat de thuisploeg niet zelden een wedstrijd in de laatste minuut wint. Zondag was het weer zover, toen de Enschedese hockeyvrouwen het topduel met koploper GHBS letterlijk op de valreep in hun voordeel beslisten.

Aanvoerster Lotti Arts, die zelf uit een strafcorner de score opende: ‘Het was een erg spannende wedstrijd, het ging beide kanten op. GHBS was de fysieke ploeg, wij meer de technische. Na de 1-0 hield Sterre Korterik, onze keeper, ons op de been, maar de gelijkmaker vlak voor rust kon ze niet voorkomen. De tweede helft begonnen we sterk en dat hielden we vol tot aan de laatste minuut, waarbij je zag dat de tegenstander moe werd. We hadden allemaal het gevoel dat het onze kant op ging vallen en vrijwel in het laatste fluitsignaal scoorde Sanne Steenhuisen uit een heel fraaie solo de winnende treffer. Op doelsaldo staan we nu eerste, volgende week uit tegen GCHC, de nummer twee.’

De mannenploeg van EHV komt qua opbouw met de week beter in vorm, maar laat het in de cirkel nog steeds te vaak afweten. Na de remise van vorige week tegen De Kromhouters uit Tiel kwam de ploeg dit weekend tegen het Nijmeegse QZ opnieuw niet verder dan een 1-1 gelijkspel, hoewel het team zichzelf eigenlijk met een overwinning had moeten belonen. De grootste winst zat ‘m in het prima veldspel, dat volgens interim-trainer Jack Justus resultaten belooft die niet uit kunnen blijven. Luc Albers was namens de Enschedeërs succesvol met een lepe hengel bij een hoge bal in de cirkel.

Weer hattrick
De vrouwen van MHC Almelo wonnen volgens hun trainer-coach Tino Stoop verdiend bij Barneveld, waar ze in het begin van de wedstrijd vooral moeite hadden met het wennen aan het waterveld. De thuisploeg had daar uiteraard geen last van en kwam via een onterecht toegekende strafcorner op 1-0, wat tevens de ruststand was. Stoop: ‘Daarna kregen we steeds meer greep op het veld en op het spel van Barneveld. Sam Gierveld scoorde de gelijkmaker en Merle Bente maakte de 1-2. Terwijl we nog stonden na te genieten kregen we de 2-2 om de oren en niet veel later uit een terechte strafbal ook nog de 3-2. Vanaf dat moment dicteerden we het spel en beslisten we de wedstrijd door twee goals van Merle.’Bente scoorde net als vorige week dus drie keer. Op basis van een uitstekende teamprestatie gingen de drie punten mee naar Almelo.

Doelpuntenfestijn
Aan de Willem de Clerqstraat in Almelo vielen zondag liefst twaalf doelpunten, waarvan acht voor de thuisspelende mannenploeg. Trainer-coach Alexander Enzerink had genoten, maar was ook kritisch: ‘Het goede nieuws is dat het ene doelpunt nog mooier was dan het andere. Minder vind ik dat we er ook vier moesten incasseren, waarvan één zelfs met twee man meer. Er valt dus genoeg te analyseren en gelukkig heeft onze cameraman Vincent van Leussen weer gezorgd voor goed beeldmateriaal.’

Winst mannen Bully
In Oldenzaal wonnen de heren van Bully met 5-1 van hekkensluiter Zeewolde. Trainer-coach Vincent Steggink was blij met het resultaat, want: ‘Ook van de kleintjes moet je winnen. Bij rust stonden we met 3-1 voor. Een iets te magere score gezien het eenzijdige wedstrijdbeeld, maar dit kwam vooral omdat hun keeper erg goed was. In de tweede helft bleven doelpunten uit tot tien minuten voor tijd, toen twee mooie strafcorners tot een toch wel bevredigende eindscore leidden.’ De vrouwen van Bully verloren met 2-1 van Beuningen en blijven daardoor puntloos onderaan staan