Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

FBK Games zijn geëerd als Heritage of World-Athletics

Geplaatst op 3 december 2018 door   ·   Geen reacties

MONACO/HENGELO – Tijdens een bijeenkomst in Monaco tot is het atletiekevenement FBK Games te Hengelo benoemd tot Heritage of World-Athletics. Het was voor het eerst dat deze titel werd verleend.

Het doel van IAAF Heritage (een onderdeel van de Internationale Atletiek Federatie) is om sporthelden, hun records en uitvoeringen te beschrijven, zodat de geschiedenis van deze vaak bijzondere prestaties niet verloren gaat. De persoonlijke verhalen van de atleten worden opgetekend, met aandacht voor waar ze hun motivatie vandaan haalden en wie er aan de basis van hun carrière stonden. En dit onder het motto Savouring the best, promoting the present, and engaging with the future.

De voormalige Britse topatleet Sebastian Coe bekrachtigde als voorzitter van de IAAF de benoeming in Monaco en overhandigde de versierselen aan Fanny junior, de dochter van Fanny Blankers-Koen. Het FBK-stadion en de FBK Games krijgen een plaquette en een award. Volgens directeur Hans Kloosterman van de FBK Games, zijn erkenning en lofprijzing ‘heel bijzonder’ En ook: ‘Dit is een prachtige erkenning voor onze wedstrijd en ons stadion; het toont het internationale aanzien van de FBK Games in Hengelo.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief