Hockeyers van Almelo blij met punt in twee wedstrijden

Geplaatst op 16 april 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De mannen van de Mixed Hockey Club Almelo speelden tegen Shinty in Driebergen, op papier een lastige wedstrijd tegen een ervaren en sterke tegenstander, maar sleepten met 2-2 een remise in de wacht. De vrouwen van Almelo verloren nipt met 3-2 bij de Groninger Studenten.

Voor de mannenploeg voelde het gelijkspel als een opsteker. Aanvoerder Derck Smink (foto): ‘Van te voren hebben we geprobeerd om bij onszelf de druk weg te halen door het belang van deze pot iets af te zwakken. Alles draait bij ons om het uiteindelijke doel. Dit zorgde voor een geweldige mentaliteit bij het team. Er werd keihard gewerkt voor elkaar en met elkaar. Shinty had misschien meer kansen en meer balbezit, maar we deden zeker niet voor ze onder. Het gelijkspel voelt voor ons als een punt met een gouden randje. Het is een resultaat waar we als team trots op mogen zijn. We blijven de stijgende lijn doorzetten, wat ons veel vertrouwen moet geven richting de beslissende fase van de competitie.’ Trainer-coach Alexander Enzerink vat het in één zin samen: ‘Al met al een superzondag die smaakt naar meer.’

Goed gevoel na scepsis
De vrouwen van Almelo verloren de wedstrijd in Groningen, maar na de aanvankelijke scepsis overheerste het goede gevoel. Trainer-coach Remko Gelmers: ‘We kwamen met 2-0 achter, maar scoorden voor rust tegen uit een prima corner. In de tweede helft was alles mogelijk en werd door beide ploegen 35 minuten lang geknokt.’ Almelo kwam snel op 2-2 en beide teams gaven alles voor de winst.’ De studenten trokken aan het langste eind door wel te scoren, maar na enig slikken en grommen overheerste het goede spel.

De vrouwen van EHV werden bij GHBS in Groningen onaangenaam verrast door de late gelijkmaker van de thuisploeg (2-2), waar het volgens manager Rob Witz eigenlijk al 1-5 had moeten staan. De treffer had een verlammend effect op de shoot outs, die daardoor verloren gingen. Andersom werkte het, zoals gisteren gemeld, bij de mannenploeg van EHV, die dankzij de tweede benutte strafcorner door Tim Horstink vlak voor tijd, ook al in Groningen bij de Studs van Vindicat, op 2-2 kwamen. Dit gaf hen zoveel moed en inspiratie, dat ze zowaar de eerste serie shoot outs van dit seizoen wonnen. Joris Emmen tekende voor de beslissende en er was een hoofdrol weggelegd voor keeper Tom Reurink, die drie tegenstanders deed afdruipen.

Winst voor Bully
Het mannenteam van Bully uit Oldenzaal won dit weekend met 1-2 bij De Mezen in Harderwijk. Trainer-coach Bart Olde Boerrigter: ‘Hoewel de uitslag anders doet vermoeden is het nooit echt spannend geweest omdat de enige tegengoal een halve minuut voor tijd viel. We hebben de wedstrijd zeer volwassen gespeeld en opnieuw heel weinig weggegeven. De enige kritiek die ik op de ploeg kan hebben is dat ze niet eerder afstand hebben genomen, hoewel het in de afronding ook niet altijd mee zat. Al met al een zeer degelijke en volwassen wedstrijd, en als we deze lijn door kunnen zetten dan gaan we nog een leuk einde van de competitie tegemoet.’ Topscorer Leen Timmers maakte met twee doelpunten zijn status weer eens waar.

Weer verlies Twente
De vrouwen van Twente uit Hengelo verloren opnieuw, nu met 2-0 bij het Apeldoornse Ares, maar trainer-coach Maarten Brals ziet zijn ploeg toch stapjes maken: ‘We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld. We hadden verwacht dat Ares ons behoorlijk onder druk zou zetten, maar de eerste helft waren we de betere ploeg en als we punten hadden willen meenemen, dan hadden we elke kans die we toen kregen meteen moeten afmaken. Niettemin ben ik ondanks de nederlaag toch tevreden met de progressie die we elke week maken.’