Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Hockeyvrouwen van Almelo zetten punt voor winterstop

Geplaatst op 3 december 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het eerste vrouwenteam van MHC Almelo heeft het laatste hockeyduel in Twente van het kalenderjaar 2018 thuis tegen Uden met 4-4 gelijk gespeeld.Het was een inhaalwedstrijd voor de afgelasting van vorige week zondag, toen het veld vanwege de vorstaanval onbespeelbaar was. Nu was het dik boven de tien graden en prima hockeyweer, waarvan beide ploegen volop profiteerden.

Na ruim een kwartier stonden de Brabantse vrouwen al op 0-2, maar Almelo counterde nog voor rust naar de 2-2 door twee goals van Sascha Catsburg, waarbij de gelijkmaker een beauty was. In de tweede helft bleef Almelo gas geven en Anouk Veenstra en Lorena Moreno scoorden de 3-2 en de 4-2. Trainer-coach Tino Stoop: ‘Op dat moment hadden we ze rijp voor de sloop, maar helaas kregen we geen strafcorner mee die we volgens mij wel verdiend hadden. Dan zul je net zien dat die aan de andere kant wel gegeven wordt, waardoor ze 4-3 maken en dan valt ook nog de 4-4. Jammer, maar we hebben een mooie wedstrijd gespeeld en gaan met een goed gevoel de winterstop in.’

Mannen van Bully
Dat geldt ook voor de mannen van Bully, die na een wisselvallige seizoenstart met veel puntverlies de weg omhoog gevonden lijken te hebben en het 10 maart, bij de hervatting van de competitie, meteen kunnen laten zien bij koploper De Mezen in Harderwijk. Het onderlige verschil bedraagt slechts drie punten, en dus staat het kompas van de Oldenzalers gericht op een overwinning.
In dezelfde klasse staan de mannen van Almelo in de bovenste helft van de middenmoot en ook hier geldt dat er in de eerste wedstrijden onderweg te veel punten gemorst zijn. Voor beide ploegen geldt trouwens dat ze in 2019 ook voor de Silver Cup nog de nodige bekermeters mogen maken.

EHV hoogst spelend
EHV is nog altijd de hoogst spelende hockeyclub van Twente, met de beide keurkorpsen in de eerste klasse. De vrouwen doen het goed en staan derde, respectievelijk drie en acht punten achter het Groningse duo GCHC en GHBS. Voor de tweede plek en dus een plaats in de play-offs lijken de zondagen 7 en 14 april cruciaal, wanneer beide koplopers de tegenstanders zijn.
De mannenplorg van EHV, van wie de 26-jarige aanvoerder Pim Bonder de oudste speler is, liggen met drie overwinningen en vijf gelijke spelen keurig boven het schema. Er werd slechts drie keer verloren, onder andere van de top twee Zwolle en GHBS. De mannen gaan de winterstop in met de vraag wie hun nieuwe trainer-coach wordt na het vertrek van Jack Justus. De routinier nam zoals vooraf afgesproken na de eerste competitiehelft afscheid en zal in Enschede met al zijn kennis en ervaring node gemist worden, waarbij zijn gewaagde last-minute-keeperswissels tegen De Kromhouters en Houten goed bleken voor twee bonuspunten op het Kerstrapport.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief