Zaterdag 27 april 2024

Jolly Jumpers moeten ook in Bemmel bietenbrug op

Geplaatst op 3 december 2018 door   ·   Geen reacties

BEMMEL/TUBBRGEN – Ook in Bemmel hebben de basketbalvrouwen van eredivisionist Jolly Jumpers uit Tubbergen het niet kunnen bolwerken. De ploeg ging met 61-51 het schip in.

Beide ploegen begonnen rommelig en wisten de basket slecht te vinden. Het eerste kwart eindigde in een 14-12 voorsprong voor de gastvrouwen. Het tweede kwart lieten de Tubbergenaren zien als een team te kunnen spelen: er werd hard gewerkt, de schoten vielen en de verdediging zat dicht. Dit resulteerde in een kleine voorsprong in de rust (23-25) en dus met uitzicht op winst.

Goede moed
Met goede moed begonnen de roodhemden dan ook aan het beruchte derde kwart. Weer werd er niet scherp aan de tweede helft begonnen en opnieuw veranderde een kleine voorsprong in een achterstand van 46-37 aan het einde van het derde kwart. Het vierde kwart kwam er weer wat meer energie op de vloer, maar dit was niet genoeg om de overwinning mee te nemen naar Tubbergen.

Nummer twee
De volgende wedstrijd is weer in De Vlaskoel in Tubbergen, op woensdag 12 december tegen de huidige nummer twee uit de competitie, 4Consult/Binnenland, dat afgelopen weekend thuis in Barendrecht verrassend met 64-68 verloor van Loon Lions en daardoor de koppositie moest afstaan.