Vrijdag 3 mei 2024

Jolly Jumpers pakken en vieren eerste seizoenszege

Geplaatst op 22 februari 2021 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – De basketbalsters van Jolly Jumpers hebben dit weekend de eerste overwinning van dit seizoen op de wal gesleept. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd toen de Tubbergse motor ging draaien, als een tierelier. De ploeg ploeg won vanmiddag van het zwaar favoriete Den Helder met 70-58.

Het leek er aanvankelijk niet op dat de eerste punten op de wal zouden worden gesleept, want het eerst kwart werd met 13-23 afgesloten. Daarna begon de inhaalrace die via 26-31 en 40-45 in het laatste kwart – toen de machine ineens op volle toeren draaide – tot de eindstand van 70-58 leidde.

Wederopstanding
Het was een soort van wederopstanding van de Tubbergse vrouwen, die wedstrijdpuntloos aan het duel tegen een gedoodverfde titelkandidaat. De thuisploeg van trainer Mart Kieftenbelt kwam van ver, in deze competitie en ook in deze wedstrijd, maar herrees als een Phenix, met Anke Rikhof (foto) weer in de gelederen, wat een slok op een borrel scheelt, in stuwkracht en – niet geheel onbelangrijk -in treffers.