Jonge judoka Daan Moes uit Almelo haalt zilver in Polen

Geplaatst op 15 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In de klasse tot 55 kilogram won de jonge Almelose judoka Daan Moes in de Poolse stad Gdynia zilver. Het aanstormende talent komt uit in de categorie tot 21 jaar.

Er streden meer dan driehonderd judoka’s uit 23 landen, waaronder Amerika, Australië, Amerika, Frankrijk en Portugal.

De als eerste geplaatste Almelose judoka won na vrijloting in de eerste ronde in de kwartfinale van de Franse judoka Saas op Ippon via een houdgreep. In de halve finale rekende hij weer af met een Fransman, dit keer Sonilhac. In de finale dolf de Almeloër tegen Lucas Catarino uit Portugal het onderspit, Hij verloor met een wazari.

Moes komt binnenkort in Berlijn uit in een volgende European Cup-wedstrijd en hij maakt zich ook zo langzamerhand op voor het EK dat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia zal plaatsvinden en het WK voor junioren dat later dit jaar op de Bahama’s wordt gehouden.