Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

Mannenhockey tweede klasse spannend tot het eind

Geplaatst op 4 juni 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO/OLDENZAAL – Met nog twee wedstrijden te gaan is het in de tweede klasse van het mannenhockey ongemeen spannend wat betreft de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie naar de eerste klasse.

Almelo had vóór het weekend de beste papieren, maar verloor met 7-3 bij koploper Leusden en omdat Baarn met 4-2 van Bully won staan beide ploegen nu in punten gelijk. Dit betekent dat de Oldenzaalse ploeg, met zes punten achterstand, alleen in theorie nog kansen heeft om de lachende vierde te worden.

Het lijkt immers aannemelijker dat de strijd zal gaan tussen Almelo dat zondag nummer twee GHBS ontvangt, en Baarn dat naar Malburgen moet. Zondag 17 juni is de directe confrontatie tussen beide kemphanen op Gooise grond.

Onderin verraste PW weliswaar in positieve zin door met 3-3 bij Zevenaar gelijk te spelen, maar dit lijkt te laat en te weinig om degradatie naar de derde klasse nog te kunnen vermijden.

Vrouwen
De vrouwen van Twente uit Hengelo hadden een ongelukkige middag in Barneveld, waar ze zelf diverse doelkansen onbenut lieten en de clubarbitrage in de laatste minuut een oogje dichtkneep toen een plaatselijke aanvalster met de voet de 1-0 voorbereidde. De nooduitgang in de vorm van een play-out-serie kan in Hengelo nog voor verlossing zorgen.

De vrouwen van Almelo konden vrijuit op pad naar Leusden, waar de lokale nummer drie er geen kunstgras over liet groeien: 6-2 winst.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief