Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Martina voor veertiende keer bij FBK Games in Hengelo

Geplaatst op 9 april 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Nadat eerder al Sifan Hassan werd vastgelegd voor deelname aan de vijf kilometer werd vandaag via de site van de FBK Games bekend dat Churandy Martina is er zondag 9 juni in Hengelo ook weer bij zal zijn.

Bij zijn veertiende optreden bij de FBK Games wil hij extra kleur geven met een snelle tijd op de honderd meter. De nationaal kampioen én recordhouder op honderd en tweehonderd meter heeft zijn focus dit jaar gericht op deelname aan de WK eind september en begin oktober in Doha. Daarvoor moet hij zich nog wel kwalificeren. Hij noemt de FBK Games zijn achtertuin.

Martina kan zich dit jaar ook al kwalificeren voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Tokio. Het zouden zijn vijfde Spelen worden. Hij stond al in zes (!) olympische finales en wil daar in 2020 graag nog een of meer finales aan toevoegen.

Sifan Hassan hoopt in Hengelo haar eigen Europees record op de vijf kilometer scherper te stellen. Ze liep vorig jaar juli Rabat een nieuw Europees record van 14.22.34. Mede daardoor werd zij eind vorig jaar door de Atletiekunie uitgeroepen tot Nederlands beste atlete.

FOTO: FBK Games

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief