Vrijdag 26 april 2024

Offday van EHV tegen Wageningen biedt Bully hoop

Geplaatst op 2 april 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben vandaag in de eerste klasse op eigen veld teleustellend gelijkgespeeld (3-3) tegen hekkensluiter Wageningen, dat tot aan deze wedstrijd slechts één punt had gehaald. Het zal de mannen van Bully in Oldenzaal sterken in de overtuiging dat er komend weekend wat valt te halen in de Twentse derby.

Staffan Hengst opende namens EHV in de wedstrijd tegen Wageningen al vrij snel de score, waarmee een ruime overwinning binnen handbereik leek, maar Wageningen legde zich daar niet bij neer en tekende dik verdiend voor een 1-2 ruststand. Trainer-coach Richard van Wezenbeek van EHV was zeer ontevreden over het spel en de inzet van zijn manschappen: ‘Het leek helemaal nergens op en dat heb ik ze in de rust met zoveel woorden ook duidelijk gemaakt.’

Dat leek aanvankelijk te helpen, want de thuisploeg kwam aanzienlijk beter uit de startblokken, maar toch was het Wageningen dat uit een strafcorner de 1-3 liet aantekenen. Aanvoerder Pim Bonder scoorde de belangrijke 2-3 en gaf daarna een assist op Staffan Hengst voor de gelijkmaker die tevens eindstand zou zijn. Van Wezenbeek: ‘We hebben ons na rust in ieder geval wel van een veel betere kant laten zien, al was het nog niet heel best. Je hebt van zulke dagen, Twente verliest vandaag thuis van de Eagles en dat had ook niemand verwacht. Dit is een dikke tegenvaller, waarvan we vooral moeten leren dat we onze volgende tegenstander, Bully in Oldenzaal, absoluut niet mogen onderschatten. Het bekende verhaal van de ezel en de steen, kortom. Aan de andere kant: we hebben nu al, met nog zes wedstrijden voor de boeg, evenveel punten als vorig jaar over het hele seizoen.’