Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Oldenzaal eert olympische en paralympische winnaars

Geplaatst op 2 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De olympische medaillewinnaars Hennie Kuiper, Ellen van Langen en Sanne Wevers en de paralympische medaillewinnaar Magda Toeters krijgen een plaquette van en in Oldenzaal, de gemeente hunner geboorte.

Het gemeentebestuur wil de medaillewinnaars op deze wijze eren en heeft nadere regels vastgesteld voor het toekennen van een plaquette. Er is 25.000 euro mee gemoeid met het maken en plaatsen van een plaquette aan de Grootestraat te Oldenzaal.

Ellen van Langen won olympisch goud op achthonderd meter tijdens de Olympische Spelen in Barcelona en kreeg toen al een tegel op de Groote Markt aangeboden. Aangezien die tegel is beschadigd, krijgt zij nu ook een plaquette.

Hennie Kuiper (zie foto) werd op de Olympische Spelen in München in 1972 olympisch kampioen op de weg, Magda Toeters pakte in 2012 op de Paralympische Spelen in Londen op de honderd meter schoolslag in 2012 een zilveren medaille en op de Paralympische Spelen in Rio in 2016 een bronzen medaille heeft behaald en Sanne Wevers, die op de Olympische Spelen in Rio in 2016 olympisch kampioen op de balk is geworden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief