Donderdag 13 december 2018
Twentesport

Twentse hockeyers naderen beslissende competitiefase

Geplaatst op 10 maart 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De vrouwen van de Oldenzaalse hockeyclub Bully moeten nu toch echt een keer punten gaan pakken om van de elfde plaats af te komen en daarvoor is volgens assistent Herman Kemna wat meer ‘straatvechtersmentaliteit’ nodig. Als ze die morgen in Ede kunnen opbrengen moeten er mogelijkheden liggen. Voeg daarbij het feit dat twee concurrenten (Apeldoorn en Amersfoort) het tegen de nummers twee en vier (Gooische en Naarden) moeten opnemen en het kan zomaar een zonnige zondag worden.

Voor alle Twentse hockeyploegen die, bovenaan of onderin, nog willen meedoen om het echie, is er vanaf morgen geen weg terug meer. Het seizoen nadert de beslissende fase.

Tweede klasse vrouwen
De vrouwen van EHV krijgen bezoek van GCHC en dat moet, gezien het grote verschil op de ranglijst, te doen zijn. Hoewel, onderschatting ligt hier op de loer en van die tegenstander is het lastig winnen. Dat geldt ook voor de wedstrijd van de Almelo-vrouwen, die Twente uit Hengelo ontvangen. Op papier een karwei dat relatief eenvoudig geklaard moet kunnen worden, maar op papier is nog nooit een wedstrijd beslist.

Tweede klasse mannen
In de tweede klasse bij de mannen opnieuw een Twents onderonsje: Almelo-Bully. Het is spannend met de wetenschap dat de winnaar serieus blijft meedoen in het linker rijtje en de verliezer voor de rest van het seizoen richting nachtkaars afdruipt. Almelo-aanvoerder Derck Smink weet één ding zeker: ‘Bully is een ploeg waar we koste wat het kost van willen winnen om ze in te halen. Bovendien speel je niet elke week een derby. We kennen elkaar goed en weten wederzijds precies hoe we spelen. Wat ons betreft is verliezen geen optie.’ Dat laatste geldt andersom uiteraard ook voor Bart Olde Boerrigter, trainer-coach van Bully: ‘Door de vorstperiode hebben we ons allebei niet optimaal kunnen voorbereiden, dus dat excuus telt niet. Het gaat erom dat we zondag een gat achter ons en een brug naar de top vier kunnen slaan. Dat zou het begin kunnen worden van een mooie reeks om zo de kans op promotie weer te vergroten.’ Onderin krijgt PW op eigen erf een zware dobber aan nummer twee Leusden, dat moet winnen om in de titelrace te blijven meedoen.

Sprong in eerste klasse
De mannen van EHV kunnen in de eerste klasse een sprong op de ranglijst maken als ze morgen thuis winnen van GCHC, dat met een voorsprong van drie punten uit Groningen komt. Trainer-coach Gerard Alblas hoeft zijn team niet te motiveren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief