Vrouwen van Bully de revelatie hockeyweekend

Geplaatst op 12 november 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeyvrouwen van Bully hebben voor de derde keer achter elkaar een wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Nadat eerder Apeldoorn en Quick Stick uit Heerenveen met 5-1 en 4-1 waren verslagen, waren het nu de Groninger Studs die er kansloos af gingen, met 6-1.

Bully is daarmee aan een opmerkelijke revival bezig: na vijf nederlagen op rij werd 14 oktober in Ede het eerste punt veroverd en nu staat het team op tien uit negen, met een positief doelsaldo van 21-19. Voorzitter Herman Kemna was getuige van de winstpartij: ‘De dames begonnen redelijk sterk aan de wedstrijd en hadden het meeste balbezit, maar na tien minuten viel uit het niets de 0-1. Vervolgens werd de druk opgevoerd en al snel werd het via een strafcorner 1-1. Vanaf dat moment kwam het tempo er goed in en werden voor de rust de 2-1 en 3-1 gescoord. De tweede helft gingen de Studs over op hoge druk waardoor ze een paar corners kregen die niet werden verzilverd. De laatste fase was weer duidelijk voor Bully, waarbij ons snelle spel voor de vermoeide speelsters van de Studs niet bij te benen was en er een duidelijke 6-1 eindstand op het scorebord kwam.’ De doelpunten werd gescoord door Anne Verbeek (drie), Rimke Westerveld (twee) en Bente Habers.

De mannen van Bully speelden thuis met 3-3 gelijk tegen het hoger geklasseerde Wageningen. Trainer-coach Vincent Steggink had een enerverende wedstrijd gezien: ‘Voor rust konden we eigenlijk vrij eenvoudig weglopen naar een 2-0 voorsprong door doelpunten van Ralf Peters en Niels Engberink. Begin tweede helft kwam Wageningen uit een strafcorner op 2-1, maar tien minuten voor tijd scoorde Ruben Kattier de 3-1. Wedstrijd gespeeld en drie punten in de tas, zou je denken, maar door pech en een arbitrale dwaling ging het toch nog mis. Niek Slebos werd met een tijdsstraf onterecht van het veld gestuurd. Iedereen zag een normaal en fair duel tussen een spits en een verdediger, maar de scheidrechter zag het dus anders. Wageningen profiteerde maximaal van de man-meer-situatie door twee keer te scoren. Dom, machteloos, bestolen, zeg het maar.’

EHV
De vrouwen van EHV hadden zoals verwacht een makkelijke middag tegen hekkensluiter Apeldoorn, dat pas bij een 6-0 achterstand iets terug kon doen. Het werd uiteindelijk 7-1 door doelpunten van Lotti Arts, Sanne Steenhuisen en Juliet Buma (beiden drie treffers). De mannen van EHV leden een pijnlijke thuisnederlaag tegen het keurkorps van de AMHC, dat weliswaar minder balbezit had, maar veel economischer met de kansen om ging (eindstand 1-4). Marnix Brands scoorde als enige voor de Enschedeërs en trainer-coach Jack Justus was duidelijk in zijn oordeel: ’Amateuristisch, naïef, kinderlijk eenvoudig hebben we de punten weggegeven. Dit was nergens voor nodig en het woord jammer wil ik zo langzamerhand niet meer horen.’

Almelo
De vrouwen van Almelo verloren bij koploper Apeliotes in Nijmegen met maar liefst 6-0 en dat was volgens trainer-coach Tino Stoop qua uitslag een tikje gezichtsbedrog: ‘Apeliotes maakte met enkele uitstekende speelsters het verschil. Voordat de ruststand van 3-0 op het bord stond, kregen we ook enkele grote kansen die helaas niet werden benut. In de tweede helft hadden we een groter aandeel in de wedstrijd, maar de lijstaanvoerder bouwde de voorsprong solide uit.’ De heren van de Almelo speelden tegen Zevenaar, met ex-EHV-coach Gerard Alblas op de bank, volgens trainer-coach Alexander Enzerink een goede wedstrijd die in 4-4 eindigde. ‘Voor rust hadden we de beste kansen, maar dat veranderde helaas in de tweede helft. Toen onze keeper om dubieuze redenen met een groene kaart werd weggestuurd was het natuurlijk prijs schieten, vooral toen we in zijn straftijd nog een corner tegen kregen. Maar gelukkig vochten we ons terug en wisten we de eindstand van 4-4 te realiseren. Soms zit het mee, soms zit het tegen.’