Maandag 11 november 2019
Twentesport

Europa Cup softbal: Tweede winst op rij voor Tex Town Tigers

Geplaatst op 22 augustus 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De softbalsters van Tex Town Tigers zetten hun goede vorm bij het Europa-Cup toernooi voort. Na maandag met 11-1 van tegenstander Sharx te hebben gewonnen, pakten ze dinsdag de zege op het Duitse Mannheim Tornados. Met een eindstand van 6-2 was de Enschedese club wederom te sterk.
In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Tex Town Tigers leidde na drie innings met 2-1. In de vierde inning scoorde de club vier punten door twee honkslagen en een fout bij de Duitsers. Merel Oosterveld wist iedereen te verrassen door de bal zo ver te slaan dat Kirsten Vierdag en Marije ten Thij konden scoren.

Een kleine domper op het Europees Kampioenschap in Enschede is een vergissing die Tex Town Tigers heeft gemaakt omtrent softbalster Britt Vonk. Doordat de club teveel speelsters van buitenaf heeft aangetrokken, mag de voormalig TTT-speelster deze week niet meespelen in Enschede. Vonk studeert en speelt in Amerika, maar was speciaal voor dit toernooi naar Nederland gekomen. Pas toen ze gearriveerd was, kwam de fout aan het licht. Een administratieve fout, volgens coach Hassink. Hij betreurt het zeer en heeft aangegeven dat de kwestie inmiddels is uitgepraat.

Woensdag speelt Tex Town Tigers om 20.30 uur tegen Eagles Praha uit Tsjechië.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief