Dames EHV gaan voldaan de winterstop in

Geplaatst op 29 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De laatste wedstrijd van 2011 voor de dames van EHV tegen het Groningse GCHC, de beste van het rechter rijtje, eindigde in 3-0. EHV was veel sterker en had meer dan genoeg kansen. Toch kon GCHC een paar keer gevaarlijk worden en dat lag vooral aan de verdediging van EHV die in staat moet zijn om een dergelijke tegenstander geen enkele keer in het eigen 23-metergebied te laten komen. Maar als dat dan toch gebeurde dan toonde Katha Bütow zich een voortreffelijke keeper, die zelfs geblesseerd de mooiste reddingen maakte. De eerste helft sloot EHV af met een 1-0 voorsprong. Jeugdinternational Alessia Delogu kwam rechts van het midden de cirkel binnen en sloeg de bal vol in de kruising.

In de tweede helft was EHV opnieuw veel en veel sterker en het was wachten op de doelpunten. Die kwamen van de sticks van Laura van der Veer die attent reageerde op een schot van Jade Freriks (foto) dat geblokt werd door de keeper. Daarna stelde Maud van der Horst de drie punten definitief veilig door goed te reageren op een bal die van richting was veranderd.
Manager Buizer toonde zich redelijk tevreden: ‘We staan nu zesde, maar op slechts één punt van de nummer drie. Er is dus nog van alles mogelijk. Daarvoor moeten we wel beter worden, dat kan. We spelen nu soms heel aardig, maar als team kunnen we 40% beter. Een mooie uitdaging voor de tweede competitiehelft, die op 4 maart begint met de uitwedstrijd tegen Schaerweijde.’