Heren EHV winnen ook uit bij Ede

Geplaatst op 29 september 2013 door   ·   Geen reacties

EDE – De hockeyers van EHV bleven zondag bij Ede ook in hun tweede uitwedstrijd aan de winnende hand (3-5). Zonder hun vaste doelpuntenmakers Horstink en Dans, die vanwege familieverplichtingen respectievelijk het overlijden van zijn grootvader niet aanwezig konden zijn, scoorden de Enschedeërs opnieuw vaker dan hun tegenstander, maar kregen ze ook weer relatief veel goals tegen, net als vorige week thuis tegen Roden. Dat is voor trainer-coach Antoinet Wildeboer, ondanks alle vreugde over weer een belangrijke driepunter, dan ook een bron van zorg. “We hebben hier een zakelijke overwinning behaald, met goede en minder goede momenten. Aanvallend was het weer erg effectief vandaag, verdedigend soms nog veel te rommelig. We moeten meer uitstralen dat we zelfvertrouwen hebben. Hockeyen kunnen we wel, dat hebben we nu wel afdoende bewezen met drie gewonnen wedstrijden op rij. Helaas hebben we vanwege een administratief foutje op dit moment nog maar drie punten en niet de volle negen, maar ik denk dat we genoeg vertrouwen kunnen putten uit de afgelopen wedstrijden en met zelfvertrouwen verder moeten bouwen aan dit team.”

Haar kijk op de wedstrijd: “We begonnen wat slap en gaven te veel ruimte weg, terwijl we hadden afgesproken heel kort te verdedigen en zelf veel te bewegen zonder bal. Na een kwartier kregen we een strafcorner mee. Het schot van Tim Lunter, die Tim Horstink verving, werd gestopt door de keeper, waarna de rebound door Tim van Dun werd benut. Dat betekende een 0-1 voorsprong, tegen de verhouding in. We werden in deze fase wel wat sterker, creëerden meer kansen en de korte combinaties kwamen steeds beter uit de verf. Tien minuten voor rust scoorde Joris Opbroek met een sneaky tip-in de 0-2 uit de tweede strafcorner. In de rust hebben we besproken dat we het niet gingen redden als we op tachtig procent zouden blijven spelen. Toch geven we na de rust weer ruimte weg en Ede krijgt een strafbal om onduidelijke redenen. Onze aanvoerder Tim Lunter vraagt de scheidsrechter naar de reden, wil dit ook van zijn collega weten en krijgt daarvoor geel. Heel ongelukkig, maar we moeten dus wel even met tien man verder. Drie minuten later maken we met een man minder de 1-3 via Martijn Wendrich uit een strafcorner en een kwartier voor tijd maakt hij uit een strafbal ook de 1-4. Wedstrijd gespeeld, zou je denken, maar het wordt erg rommelig en we laten het gebeuren dat Ede binnen vijf minuten nog twee keer tegen scoort. Gelukkig is Tim van Dun zo slim om bij de tweede spelhervatting zeer effectief meteen de aanval te zoeken en een strafcorner te halen. Met nog twee minuten te spelen hadden we maar één optie: deze buitenkans zakelijk uithockeyen en dat deden we ook. Tim Lunter maakte de 3-5 en de drie punten waren binnen. Zondag krijgen we Hattem thuis, dan zijn we weer compleet en gaan we er gewoon weer voor.”

Scoreverloop Ede-EHV (eindstand 3-5, ruststand 0-2):

0-1 Van Dun (rebound strafcorner), 0-2 Opbroek (tip-in strafcorner),  1-2 Ede (strafbal, geel voor Lunter),1-3 Wendrich (strafcorner), 1-4 Wendrich (strafbal), 2-4 Ede (strafcorner), 3-4 Ede (velddoelpunt), 3-5 Lunter (variant strafcorner)

Eelde*               3-0   5-15

*Wedstrijd Eelde-EHV van 15 september (0-3) niet meegeteld, EHV voorlopig drie punten in mindering