Hockeyers EHV winnen, terwijl concurrenten verliezen

Geplaatst op 28 april 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben zondag de thuiswedstrijd tegen Daring met 4-2 gewonnen. Dat was een uitslag waarvoor ze vooraf blind zouden hebben getekend, omdat ze eerder dit seizoen in Veendam met 5-1 onderuit waren gegaan. Maar nog veel belangrijker was dat nummer twee Roden thuis tegen GHBS niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel en dat het Nijmeegse QZ, een andere concurrent voor de twee promotieplekken, thuis van Zevenaar verloor (2-3). EHV staat daardoor weer wat losser van de tweede plaats en de fel begeerde terugkeer naar de eerste klasse lijkt nu wel heel dichtbij. De nummers twee, drie en vier spelen de komende weken tegen elkaar, maar de Enschedeërs moeten nog naar GHBS en Zevenaar en daar zit volgens trainer-coach John Haenen een mogelijke angel. “Dat zijn twee tegenstanders die zondag hebben laten zien onberekenbaar te zijn. Bovendien kunnen ze allebei vrijuit spelen en dat maakt ze misschien wel des te gevaarlijker. Thuis tegen Bully en Barneveld verwacht ik geen al te grote problemen, maar deze twee uitwedstrijden zullen we honderd procent geconcentreerd moeten zijn.”

De eerste twintig minuten tegen Daring speelde EHV als een kampioen. Mart Wijma scoorde de 1-0 met een prachtige afronding op een voorzet van Tim van Dun, waarna Tim Horstink met twee fraaie strafcorners de ruststand op 3-0 bepaalde. Daarna was het eigenlijk over en uit, want hoewel Wijma vlak na rust uit een voortreffelijke aanval nog wel de 4-0 liet aantekenen weigerde EHV ondanks een massa kansen verder afstand te nemen zodat Daring zowaar nog twee keer iets terug kon doen (eindstand 4-2). Een ander minpunt was de vijfde gele kaart voor Joris Opbroek, die daardoor de komende twee wedstrijden moet toekijken. Niettemin zorgden de uitslagen van Roden-GHBS en QZ-Zevenaar voor de nodige opluchting bij EHV, dat alles nog steeds in eigen hand heeft en mag blijven hopen op verder puntverlies van de concurrentie.