Zaterdag 27 april 2024

Goud voor judoka’s Waszink en Snippe op kampioenschappen van Oost-Nederland -18 jaar

Geplaatst op 20 maart 2014 door   ·   Geen reacties

ARKELO – De Enschedese judoclub Stichting Judosport Oost (SJO) heeft afgelopen weekend wederom goede zaken gedaan. De judoclub won zeven medailles op het Oost Nederlands kampioenschappen in Markelo. Vier van de zeven judoka’s plaatsten zich voor het NK in Emmen op 5 april.

Carmo Waszink won in de klasse tot 46 kg wederom overtuigend een gouden medaille. Afgelopen weekend werd de 13-jarige judoka nog tweede van Nederland onder de 15 jaar in de klasse tot 42 kilogram. Nu heeft hij zich geplaatst voor het NK in Emmen op 5 april.
In de klasse tot 90 kilogram won Jelle Snippe de gouden medaille en versloeg al zijn tegenstanders met overtuiging. Hij is sinds twee weken overgestapt van de -81kg en won zijn eerste toernooi en is hierdoor ook geplaatst voor het NK. In dezelfde klasse behaald Younes Braakhuis een bronzen medaille en is hierdoor reserve voor het NK.

De Nederlands kampioen van vorige week in Eindhoven: Renee van Harselaar deed ook mee in de klasse tot 63kg. Ondanks ze een stuk jonger is dan vele meisjes, behaalde ze een knappe tweede plaats en is hierdoor ook geplaatst voor het NK.
In zware klasse tot 66 kilogram weet Bram Heijmans knap een tweede plaats te behalen. De judoka uit Denekamp versloeg om de tweede en derde plaats Luc van Hal uit de Achterhoek met een ippon. Het is voor Heijmans de eerste keer dat hij zich plaatst voor een nationaal kampioenschap.

Jorne Verveld (-50kg) en Youri Goorhuis (-73kg) plaatsten zich niet voor het NK. Beide judoka’s haalden het podium, maar moesten tevreden zijn met een bronzen medaille.