Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Hilde Jager vijfde in Polen

Geplaatst op 18 mei 2014 door   ·   Geen reacties

 hilde jagerBIELSKO-BIALA – Voor de afsluitende Europacup voor judoka’s onder 18 jaar reisde een grote Nederlandse delegatie met oa Hilde Jager uit Markelo naar Bielsko-Biala in Polen om te proberen haar derde Europacup op rij te winnen.

Hilde Jager was als tweede geplaatst. Zij werd na een vrijloot poulewinnaar. Achtereenvolgens versloeg zij daarvoor de Russische Iurkina en twee Poolse judoka’s, Wroblewska en Szymanska. De halve finale ging tegen de Duitse Hannah Deliu. In de spannende partij scoorde Jager als eerste een yuko. De Duitse wist daar echter een yuko tegenover te zetten. Beide judoka’s liepen tegen een strafje aan, zodat de Golden Score de beslissing moest brengen. Hoewel Hilde domineerde scoorde de tegenstander slim met een overname en won de wedstrijd. Later zou zij de finale winnen en het toernooi op haar naam schrijven.
Jager moest zich proberen te herpakken voor de strijd om de bronzen medaille. Ze had de Poolse Kowalczyk dit seizoen al meerdere keren verslagen. Maar voor een uitzinnig eigen publiek ging de Poolse er overtuigend in. Beide judoka’s gingen voor vol punt. Toen ze beiden voor een grote buitenwaartse beenhaak gingen, was het de Poolse die wist te scoren. Zij pakte het brons. Voor Hilde Jager was de vijfde plaats een goed resultaat.

Foto. Hilde Jager (links) in actie tegen de Poolse Kowalczyk

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief