Vrijdag 17 mei 2024

Koelen sterk op EK triathlon, TC Twente tweede in Eredivisie

Geplaatst op 14 september 2014 door   ·   Geen reacties

TC Twente finale eredivisie 2014aALMERE – Bij de in Almere gehouden Europese kampioenschappen triathlon is Thijs Koelen als achtste geëindigd. Op de hele triathlon afstand over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon lopen gaf de triatleet uit Delden negentien minuten toe op winnaar Markus Fachbach. Die Duitser won met een vrij ruime voorsprong van vijf minuten op Dirk Wijnalda. Achter hem was Koelen de tweede Nederlander die over de streep kwam. Dat deed de Tukker in een eindtijd van 8.47:26 uur. Het leverde hem de zilveren medaille op het eveneens gehouden NK op.

Eredivisie
Eveneens in Almere werd de finale gehouden van de Eredivisie. Daarin trad TC Twente met een wel heel speciale opstelling aan bij de vrouwen. Naast moeder en dochter Brigit Landewe en Pien Keulstra, behoorden ditmaal ook wereldtopper Rachel Klamer en voormalig waterpoloster Rianne Guichelaar tot de opstelling. Klamer bouwde in de triathlon estafette direct een flinke voorsprong op op de concurrentie. Die wist Guichelaar niet vast te houden, maar Landewe en Keulstra konden de tweede plaats in de finalewedstrijd wel veilig stellen. In het klassement eindigde TC Twente als vijfde.

De Twentse mannen bevestigden hun niveau. Ynze Keulstra, Niels Hollander, Marco Vernooij en Jan-Roelf Heerssema eindigden op de achtste plaats. In het klassement werd daarmee eveneens de achtste plaats bevestigd, een evenaring van de prestatie in 2013. Winnaar werd wederom het Team4Talent, dat alle wedstrijden dit jaar won, voor Triathlonteam.nl en Triteam4Unicef.