Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Belgische young riders te sterk voor Nederlanders

Geplaatst op 3 juni 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De Nederlandse young riders hebben het succes van de junioren tijdens het Dutch Youngster Festival niet kunnen kopiëren. Oranje moest vrijdag in Wierden genoegen nemen met een met de Duitsers gedeelde plaats in de landenwedstrijd. Beide viertallen incasseerden dertien strafpunten. België was met vijf strafpunten ongenaakbaar op de terreinen van De Vossenbos. Het Nederlandse team bestond uit Jody van Gerwen met Tantalus, Ank van Dongen met Tomahawk, Charlotte Verhagen met Willemijn HL en Ruben Romp met Kadans Webster SFN.

Ook al omdat Van Dongen en Verhagen debuteerden en Romp met zijn paard niet eerder in een landenwedstrijd startte, kon bondscoach Sven Harmsen niet anders dan tevreden zijn. “Ze hebben geweldig gereden, echt top. We hebben alleen in de tweede manche wat pech gehad.”

Uitgerekend de op dit niveau al ervaren combinatie Van Gerwen/Tantalus tekende in de eerste omloop met zeven strafpunten voor het schrapresultaat. Van Dongen liet er een fraaie rit op volgen met Tomahawk en Verhagen hield de schade met Willemijn beperkt tot een strafpuntje wegens het overschrijden van de toegestane 74 seconden. Met bovendien een springfout van Romp en Kadans Webster begon Nederland met vijf strafpunten als nummer twee aan de beslissende ronde. De Belgen leidden ook halverwege al, met alleen een tijdfoutje.

Nadat de eerste drie combinaties allemaal een balk uit de lepels tikten, redde Ruben Romp met een foutloos optreden in elk geval de gedeelde tweede plek. Hij kon zich geen misser meer permitteren, omdat de Duitsers ondertussen hun eindresultaat van dertien strafpunten al hadden bereikt. Victor Kumps stelde vervolgens met zijn tweede nulronde van de dag de zege voor de Belgen veilig.

Het Dutch Youngster Festival in Wierden wordt zaterdag afgesloten met onder meer de strijd om de Grote Prijs van Wierden voor achtereenvolgens de junioren, de young riders en de pony’s.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief