Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

CSI Twente twee dagen in teken van fokkerij

Geplaatst op 20 juni 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het CSI Twente beleeft woensdag een primeur. Nog niet eerder in de 37-jarige geschiedenis duurde het evenement vijf dagen. De uitbreiding met een extra dag heeft alles te maken met de samenwerking tussen het CSI Twente en de regio Overijssel van het KWPN. De twee sloten in november 2010 een overeenkomst, waardoor onder meer in elk geval vijf jaar lang de Centrale Keuring van Overijssel plaatsvindt op de terreinen van het internationale concours hippique in Geesteren.

Arend van de Pol van de KWPN Regio Overijssel is maar wat blij met de samenwerking. “We waren altijd al nauw betrokken bij de succesvolle rubrieken voor vier-, vijf- en zesjarige sportpaarden in Geesteren. En zelf hadden we de strijd om de VION-Cup. Op deze manier kunnen we die twee dingen bij elkaar brengen. Door bovendien onze Centrale Keuring in Geesteren te houden, bieden we de fokkers een groter publiek dan de laatste jaren in Luttenberg. Bij het CSI Twente zijn kopers uit de hele wereld aanwezig. Bovendien is het voor onze fokkers en bezoekers interessant om gelijktijdig op zo’n groot evenement rond te kunnen kijken. Ze zien niet alleen heel jonge keuringspaarden, maar ook paarden die op hoog niveau in de sport uitkomen. Dat is een mooie mix.”

Tijdens de Centrale Keuring vindt tevens een voorselectie plaats van veulentjes, die uiteindelijk worden uitgezonden naar de traditionele nationale veulenveiling in Borculo.

Het programma in Geesteren begint woensdag al om 08.00 uur met de rubriek voor vijfjarige springpaarden op een twee fasenparcours. Een uur later wordt het startsein gegeven voor de strijd om de Pavo Cup voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Ook al een nieuw element bij het CSI Twente, waar in het verleden nooit officiële dressuurwedstrijden werden gehouden. Het past in het streven van de organisatie de paardensport in een breed perspectief te plaatsen. Om 12.15 uur zijn op het hoofdterrein de presentatie van de deelnemers en de prijsuitreiking. Vanaf 13.00 uur volgt dan de rubriek voor vijfjarige springpaarden als onderdeel van de strijd om de VION Cup.

Op donderdag staat vanaf 09.00 uur de Centrale Keuring van de afdeling Overijssel van het KWPN op het programma. De deelnemende veulens en stermerries gaan dan in Geesteren op voor het hogere predicaat ‘voorlopig keur’. De kopgroep van de gekeurde veulens en paarden wordt tevens afgevaardigd naar de nationale merriekeuring in Ermelo.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief