Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Dubbeldam en Schröder rijden in hetzelfde weekend in Monaco en Geesteren

Geplaatst op 30 mei 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het deelnemersveld voor het komende CSI Twente begint vorm te krijgen. Het traditierijke internationale concours hippique wordt dit jaar van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni voor de 37ste keer gehouden in Geesteren. Topruiters uit alle delen van de wereld hebben al ingeschreven voor het viersterren-evenement. Ook Jeroen Dubbeldam (foto)  en Gerco Schröder, die afgelopen weekend in Rome met de Nederlandse équipe nog zegevierden in de landenwedstrijd, komen naar Erve Maathuis.

De deelname van de Twentse topruiters was eerst onzeker, maar is mogelijk gemaakt doordat de organisatie van het CSI een deal heeft gesloten met de internationale paardensportfederatie FEI in Lausanne. ‘We hebben lang onderhandeld met John Roche, directeur van het FEI Jumping Comité. De overeenkomst voorziet erin dat ruiters uit de top-dertig van de wereldranglijst op basis van ons vraagprogramma de Global Champions Tour-wedstrijd in Monte Carlo en het CSI Twente kunnen combineren in één weekend. In de Masters League zitten wij samen met Dortmund, Bremen, Basel, München, Frankfurt en Wiesbaden. Hiermee zijn de belangen van de ruiters en evenementen het best gediend, gelet op de drukke agenda in deze tijd van het jaar’, aldus Rob Maathuis namens de organisatie.

Op de wereldranglijst staan Dubbeldam en Schröder momenteel zeventiende en twintigste. Voor de Grote Prijs van Twente zijn dit jaar liefst drie Audi’s beschikbaar. Het CSI Twente kan rekenen op veel grote namen, zoals John en Robert Whitaker en Nick Skelton (Groot-Brittannië), Jessica Kürten, Denis Lynch en Dermott Lennon (Ierland), Beat Mändli, Pius Schwizer en Daniël Etter (Zwitserland), Jos Lansink en Philippe Lejeune (België), Luciana Diniz (Portugal), Peter Wylde (Verenigde Staten), Christian Ahlmann (Duitsland) en Malin Baryard-Johnson (Zweden). Met Lennon, Lansink en Lejeune komen zelfs de laatste drie wereldkampioenen naar Geesteren. Met andere wereldtoppers wordt momenteel door de organisatie nog overleg gevoerd. Voor Nederland zal behalve Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder een grote groep ruiters aan de start verschijnen, onder wie Albert Zoer, Gert-Jan Bruggink, Ben Schröder, Vincent Voorn, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Marc Houtzager en Leopold van Asten.

Ook voor het tweesterren-evenement, dat binnen het CSI plaatsvindt, blijkt veel belangstelling te bestaan uit binnen- en buitenland. ‘Verder hebben we een heel mooi showprogramma, met onder meer een dressuurshow van wereldkampioen Edward Gal op zondag, de KNHS Masterclass Tuigpaarden en een unieke show van de Duitse mevrouw Anne Krüger, waarin paarden, schapen en honden in volstrekte harmonie op elkaar reageren. En we gaan een dag eerder beginnen, doordat we op donderdag voor het eerst de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel huisvesten. De komende vijf jaar zullen de beste jonge spring-, dressuur- en tuigpaarden van de provincie op het CSI worden getoond. Met deze uitbreiding beogen we topsport, breedtesport en fokkerij dichter bij elkaar te brengen.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief