Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Europese top massaal naar Dutch Youngster Festival Wierden

Geplaatst op 30 mei 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Liefst 325 combinaties uit vijftien landen zijn vanaf woensdag 1 tot en met zaterdag 4 juni van de partij bij het Dutch Youngster Festival op de fraaie terreinen van manege De Vossenbos in Wierden. De voltallige Europese jeugdtop maakt z’n opwachting in de in totaal 21 internationale rubrieken.
De meeste aandacht zal daarbij uitgaan naar de drie landenwedstrijden, waaraan telkens negen vertegenwoordigende teams van vier ruiters deelnemen, en de zaterdag per categorie te verrijden strijd om de Grote Prijs van Wierden. De ‘Nations Cup’ bij de pony’s en junioren staat voor donderdag op de rol, die voor de young riders een dag later.

Van de Nederlandse toppers mogen opnieuw mooie prestaties worden verwacht. Afgelopen weekeinde waren de junioren en young riders nog zeer succesvol in het Franse Reims. Het kwartet Hendrik-Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink (foto), Dominique Roelofsen en Jody van Gerwen won er op superieure wijze de landenwedstrijd, terwijl Hendrik-Jan Schuttert in het individuele hoofdnummer met Cerona Z als tweede eindigde. Bij de junioren triomfeerde Glenn Knoester met de eerder door Gert-Jan Bruggink gereden Acodetto in de Grote Prijs van Reims en eindigde het team met Knoester, Demi Dijks, Kirsten Rikkert en Frank Schuttert als derde.

In Wierden zijn verder uit eigen land onder anderen Jesper en Ruben Romp, Dennis en Stefanie van den Brink, Teddy en Vronie van de Rijt, Jens en Nick van Grunsven, Tim van de Oetelaar, Amber Fijen, Kelly Jochems, Megan Laseur, Wouter Vos en de regionale favorieten Bart Haselbekke, Don en Ken Willemsen, Amke Bekhuis en Lisanne Roesink kanshebbers voor hoge klasseringen.

Bondscoach Sven Harmsen heeft dan ook vooral een luxe probleem. Hij zal in de loop van woensdag zijn teams samenstellen voor de landenwedstrijden. Internationaal parcoursbouwer Marinus Vos tekent in eigen woonplaats traditiegetrouw voor de opstelling van de hindernissen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief