Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Internationale top jeugdruiters naar Dutch Youngster Festival

Geplaatst op 4 juni 2012 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De jeugd neemt van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 juni weer bezit van de terreinen van De Vossenbos in Wierden. Liefst 300 combinaties staan ingeschreven voor het jaarlijkse Dutch Youngster Festival, waar zowel ponyruiters, junioren als young riders aan de start komen. Ze zijn dit jaar afkomstig uit vijftien landen. Tien daarvan gaan donderdag 7 juni met een compleet nationaal team van start tijdens een of meer van de drie landenwedstrijden, die in Wierden elk jaar weer tot de hoogtepunten behoren.

De strijd om de Grote Prijs van Wierden wordt in alle categorieën op zaterdag 9 juni verreden. Dan komen achtereenvolgens de junioren, young riders en als traditionele afsluiting de pony’s in actie.

Nieuw in Wierden is een onderhandse verkoop van sportpaarden van enkele bekende stallen. Onder de naam DYF Sporthorse Sales worden op donderdag tien jonge en talentvolle sportpaarden gepresenteerd op het hoofdterrein. Kandidaat-kopers kunnen daarmee na afloop van het programma op donderdag en vrijdag een proefrit maken en vervolgens proberen ze aan te kopen.

Op vrijdag is er vanaf circa 17.00 uur een demonstratie van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) van een jacht achter de meute.

Voor meer informatie en de exacte aanvangstijden, zie www.eschruiters.nl (Dutch Youngster Festival).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief