Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Jody van Gerwen superieur in Wierden

Geplaatst op 2 juni 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Jody van Gerwen pakte met Caramel Wijngaardhoeve Z op superieure wijze de winst in de rubriek op tijd over 1,40 meter voor young riders op de eerste dag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. Van Gerwen had bijna drie seconden voorsprong op Janine Rijkens met Pikeur Ludwig, terwijl Stefanie van den Brink met Wapper de derde plek opeiste. Ook Ank van Dongen met Tomahwak (zevende), nogmaals Stefanie van den Brink met Verdi (negende), Charlotte Verhagen met Willemijn HL (negentiende) en wederom Jody van Gerwen met Tantalus (22ste) behoorden tot de foutloze deelnemers.

Hendrik-Jan Schuttert greep woensdag met Zjonniecara de tweede prijs in de eerste wedstrijd voor de young riders tijdens DYF. De Ommenaar kwam met een chrono van 61,87 seconde 0,59 seconde te kort tegen de Duitse winnares Vanessa Borgmann met Classic Girl. Dominique Roelofsen pakte een fraaie vierde positie met Sly.

Vliegende start Kirsten Rikkert
Kirsten Rikkert kende woensdagmorgen een vliegende start bij de junioren. Op de terreinen van manege De Vossenbos sloeg ze meteen in de eerste rubriek al toe. Met de tienjarige vosmerrie Usshy (v. Concorde x Goodtimes) vormde ze met een tijd van 33,66 seconde veruit de snelste combinatie van allemaal in de wedstrijd tegen de klok voor de Small Tour. Frank Schuttert maakte het Nederlandse succes compleet door met Zudith als tweede te eindigen. Achter de Deen Christiane Tetzlaff met Conquest of Future werd Bart Haselbekke voor eigen publiek vierde met Umbro W.

Dennis van den Brink vindt meerdere
Snelheidsduivel Denis van den Brink vond zijn meerdere in de Big Tour voor junioren in de Duitser Maurice Tebbel. De laatste was met Lava Levista in 62,98 seconde duidelijk sneller dan Van den Brink, die met Royal Queen tweede (64,64) en met Royal Dream derde werd. Don Willemsen werd met Sid zevende in deze rubriek op tijd, terwijl ook Isabelle van Straaten zonder fouten bleef en met Una Bella S als negentiende eindigde.

Ierse overheersing bij pony’s
De Ieren waren oppermachtig in de eerste rubriek bij de pony’s. Tom Foley was met Altyrory Clover Lilly de snelste en zijn landgenoot Bertram Allen werd tweede met Cassandra van het Roelhof. Achter het Ierse duo legde Megan Laseur met Ensilla beslag op de tweedev palats. Kelly Jochems werd negende met Spirit D, Jens van Grunsven tiende met Indorado.

Landenteams DYF zijn bekend
De Nederlandse junioren-equipe, die donderdag de kleuren van Oranje verdedigt in de landenwedstrijd van het Dutch Youngster Festival in Wierden, is sterk Overijssels getint. Bondscoach Sven Harmsen wees woensdag Kirsten Rikkert met Sorrento RAG, Frank Schuttert met Winchester en Isabelle van Straaten met Una Bella S aan voor de Nations Cup. Het kwartet wordt gecompleteerd door Tim van de Oetelaar met Vitis.

Bij de pony’s vormen Amber Fijen met Winning Mood, Kelly Jochems met Spirit D, Vroni van der Rijt met Fostymana vh Trichelhof en Jens van Grunsven met Indorado het Nederlandse kwartet.

Harmsen koos ook alvast de ploeg young riders voor de landenwedstrijd van vrijdag. Die bestaat uit Charlotte Verhagen met Willemijn HL, Ruben Romp met Kadans Webster SFN, Ank van Dongen met Tomahawk en Jody van Gerwen met Tantalus.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief