Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Katharina Offel beste in tweede kwalificatie

Geplaatst op 25 juni 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Katharina Offel heerste zaterdag met haar negenjarige bruine ruin Sanctos van het Gravenhof in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente van zondag. Op het 1,55 meter hoge parcours was de voor Oekraïne startende Duitse in de barrage meer dan twee volle seconden sneller dan nummer twee Suzanne Tepper met Alwin Z. Aniek Poels werd derde met Asteria 2 en Jur Vrieling vierde met VDL Bubalu.

Het was een zware proef, waarin slechts tien deelnemers foutloos en op tijd door het basisparcours kwamen. Direct achter de voor Oekraïne rijdende amazone volgden acht ruiters met ieder één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Willem Greve deed dat als snelste en werd daarom elfde met zijn negenjarige donkerbruine KWPN-merrie Sonate. Offel: “De tijd was krap, maar ook weer niet te. Tien combinaties in de barrage op 66 starters is prima.”

De Amerikaanse Christine McCrea repte zich met Avenir naar de zege in het groepspringen over 1,45 meter. Haar landgenote Lucy Davis Hannah zorgde met Hannah voor een dubbelslag voor het land van de ‘Stars and Stripes’. Christoph Bruse meldde zich als derde voor de prijsuitreiking met Audrey D. Drie Nederlanders plaatsten zich voor de winnaarronde. Nathalie van der Mei werd achtste met Valesca, Gert-Jan Bruggink tiende met Cash Junior en Wesley Heijdens twaalfde met Ullrich.

Mark Martens vormde zaterdag op het CSI Twente met Zambezi de winnende combinatie in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van de Youngster Tour in de Goldleague. Met een tijd van 67,51 seconde troefde hij op het parcours op tijd over 1,30/1,35 meter James Paterson-Robinson en Zabor af. De Australiër, in 2010 winnaar van de Grote Prijs van Twente met Niack de l’Abbaye, had 68,41 seconde nodig. De Amerikaan Andrew Ramsay reed met Zerley naar de derde positie. Hij hield Peter Geerink met Zidane en Wout Jan van der Schans met Zorro achter zich.

Bij de twintig foutloze deelnemers waren ook Hendrik Jan Schuttert met Zjonniecara (8), Jur Vrieling met Flashdance (9), Angelique Hoorn met VDL Zapatero (13), Pia-Luise Aufrecht met Anton (16), Jos Lansink met Econoom van het Lindehof (18) en Willem Greve met Carambole (20).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief