Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Massale belangstelling ruiters voor 36ste editie CSI** Indoor Wierden

Geplaatst op 1 november 2012 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Elk jaar een stapje vooruit. Onder dat motto werkt het nieuwe bestuur van CSI** Indoor Wierden al jaren continu aan de toekomst. En dat is niet veranderd nu Raymond Spekenbrink als voorzitter Gerhard Schröder is komen opvolgen. Met voor het eerst ook rubrieken voor jonge paarden op het internationale programma en een gedeeltelijke overkapping van het inspringterrein in de openlucht heeft Indoor Wierden weer een pas voorwaarts gezet.

Het evenement mag zich voor de 36ste editie, van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 november in manege De Vossenbos, verheugen in een massale toeloop van ruiters uit binnen- en buitenland.
Niet zo vreemd omdat in Wierden een aantrekkelijke prijzenpot klaar staat, waaruit de deelnemers samen 75.000 euro mogen verdelen. Daarvan is 23.000 euro gereserveerd voor de strijd om de Nijwa Grote Prijs van Wierden op 10 november die als hoofdrubriek meetelt voor de Rolex Ranking, de wereldranglijst van de springruiters. De winnaar daarvan gaat met 5750 euro naar huis. Raymond Spekenbrink: “Het is hard werken om dat voor elkaar te krijgen, maar ondanks de economische malaise hebben we gelukkig ook nu niet vergeefs een beroep gedaan op onze trouwe sponsors. Daar zijn we enorm blij mee, net als met al die vrijwilligers zonder wie dit evenement onmogelijk zou zijn. Ze staan er toch elke keer maar weer en dat doet goed.”

Spekenbrink kon uiteindelijk geen nee zeggen tegen de herhaalde vraag of hij de vacante post van voorzitter niet wilde overnemen van Gerhard Schröder. “Je wordt op een gegeven moment gewoon gearresteerd. Onze kinderen hebben altijd meegereden en hier ook internationaal bij de pony’s meegedaan. Ze hebben veel aan Wierden gehad. Op deze manier kun je ook wat terugdoen voor de sport. We gaan ervoor om deze wedstrijd op niveau te houden, ook in deze moeilijke tijden. Want dit evenement mag na 36 jaar niet verloren gaan. Indoor Wierden is een begrip. Dat willen we zo houden en als het kan elk jaar kwalitatief nog wat verbeteren.”

De organisatie heeft voor de editie van 2012 het stallencomplex aangepast aan de normen van deze tijd en de parkeerplaatsen een opknapbeurt gegeven. Voor de deelnemers zit de vooruitgang vooral in het uitbreiden van het wedstrijdprogramma met twee rubrieken en een finale voor jonge paarden en het deels overkappen van de inspringring. “Daarmee zijn we voorbereid op eventueel slecht weer en verhogen we de veiligheid voor de deelnemers”, verklaart Raymond Spekenbrink.

Indoor Wierden combineert op zaterdag 3 en van maandag 5 tot en met zaterdag 10 november in manege De Vossenbos de wedstrijden voor landelijke ruiters met die voor internationale professionals. Het is een formule die sinds jaar en dag aanslaat.  Uit eigen land hebben erkende prijsrijders als Jack Ansems, Remco Been, Maaike ten Berg, Roelof Bril, Marco en Tom Brinkman, Bjorn Egberink, Bart Haselbekke, Peter, Sander en Vincent Geerink, Wesley Heijdens, Angelique Hoorn, Doron Kuipers, Suus Kuyten, Anne-Liza Makkinga, Kirsten Rikkert (foto), Dominique Roelofsen, Jesper Romp, de broers Gerco, Ben en Wim Schröder, Hendrik Jan en Frank Schuttert, Sjaak Sleiderink, Henri Stegeman, Steven Veldhuis, Judith Vetker, Eric van der Vleuten, Robert Vos, Harrie Wiering, Don Willemsen  en Hilde Woudstra ingeschreven.

De top drie van de Grote Prijs van vorig jaar ontbreekt al evenmin op het appel. Het hoofdnummer van 2011 ging de geschiedenis in als de misschien wel meest enerverende ooit. Elf ruiters bleven in de barrage binnen slechts 1,27 seconde van elkaar en telkens weer reed een volgende starter naar de koppositie. De zege ging uiteindelijk naar Willem Greve en Sonate, die in de bloedstollende extra omloop Stéphanie Brugman met Qwinto en Chantal Regter met Aragon voor bleven. Even opmerkelijk was dat de top vijf van het klassement geheel was samengesteld uit Twentse ruiters.

Nog zeventien landen
De concurrentie uit het buitenland komt van veertig ruiters uit liefst zeventien landen. Een opmerkelijke naam daarbij is die van Hanna Selleck. De Amerikaanse is de dochter van de beroemde acteur Tom ‘Magnum’ Selleck. Het is de tweede keer in korte tijd dat een springende dochter van een vermaarde Amerikaanse artiest Twente aandoet. Het CSI Twente mocht zich deze zomer al verheugen in de komst van Jessica Springsteen, de dochter van Bruce ‘The Boss’.

Tweede wedstrijd Twente Cup
Indoor Wierden vormt zaterdag 3 november ook het decor voor de tweede wedstrijd in het kader van de strijd om de Twente Cup voor springruiters. De deelnemers aan de dertigste editie van deze klassieke competitie voor landelijke ruiters krijgen twee parcoursen voorgeschoteld. In Wierden plaatsen negen van hen zich voor de finale, op vrijdag 7 december tijdens Indoor Twente in de Enschedese Go Planet Expo Hall.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief