Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Olympisch titelverdediger USA naar CSI Twente

Geplaatst op 1 mei 2012 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het team springruiters van de Verenigde Staten behoort tot de vele nationale equipes, die van 12 tot en met 15 juli het CSI Twente benutten als laatste voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen. De Amerikanen verdedigen op Engelse bodem hun Olympische titel, die ze in 2008 in Hongkong veroverden. Onder anderen Beezie Madden en Rich Fellers behoren tot de formatie die op het Erve Maathuis haar opwachting maakt.

Madden is de nieuwe berijdster van BMC Van Grunsven Simon, het voormalige succespaard van Jeroen Dubbeldam. Simon zal vermoedelijk eveneens weer in Geesteren te zien zijn. Rich Fellers mag zich momenteel eigenaar noemen van de Wereldbeker voor springruiters, dankzij zijn recente triomf in de onlangs in Den Bosch gehouden finale van de indoorcyclus. De Amerikanen worden gecoacht door de vermaarde George Morris.

Ook de komst van Frankrijk staat ondertussen vast. Die equipe staat onder leiding van de Nederlandse ex-topruiter Henk Nooren, die in 1975 en 1985 zelf twee keer de Grote Prijs van Twente op zijn naam schreef. De Fransen wonnen zilver tijdens het laatste wereldkampioenschap in het Amerikaanse Kentucky. Ze kunnen een beroep doen op onder anderen Kevin Staut, die vorig jaar enige tijd de wereldranglijst van de springruiters aanvoerde. Eveneens van de partij zijn routinier Roger-Yves Bost, de veelbelovende Pénélope Leprevost en Patrice Delaveau, in 2008 nog winnaar van het hoofdnummer bij het CSI Twente.

Vast staat ook de komst van de equipe van Qatar, met daarin Ali bin Khaled Al Thani. Al Thani werd recent tweede in de Grote Prijs van Den Bosch en is sinds enkele dagen de nieuwe eigenaar van Eurocommerce California, die zich onder Gerco Schröder stormachtig ontwikkelde. Oekraïne neemt onder regie van oliemagnaat Alexander Onyschenko ruiters als Katharina Offel en Björn Nagel mee naar Geesteren. Ook landen als Australië en Mexico gebruiken het Erve Maathuis als decor voor een Olympische test. Vanzelfsprekend verschijnt de Nederlandse elite op volle sterkte in Geesteren en zal weer een groot aantal buitenlandse toppers het deelnemersveld completeren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief