Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Primeurs tijdens ‘vernieuwde’ CSI Twente in Geesteren

Geplaatst op 7 april 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het ‘nieuwe’ CSI Twente beleeft van 22 tot en met 26 juni diverse primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement worden de internationale rubrieken tijdens de 37ste editie afgewerkt op een allweather-bodem. Aan het programma is een vijfde dag toegevoegd. Op woensdag springen vierjarige paarden in het kader van de strijd om de Vion Cup, is er een rubriek voor vijfjarige paarden en zijn er dressuurwedstrijden om de Pavo Cup. De komende vijf jaren heeft tevens de Centrale Keuring van de afdeling Overijssel van het KWPN plaats in Geesteren.

Het inspringterrein van de hoofdring krijgt dezelfde soort bodem als de belangrijkste wedstrijdarena. Op terrein 2 wordt op gras gereden en ingesprongen. Ook komt er een grote inspringtent. Het nieuwe strodorp heeft met vijftig punttenten het karakter van een Summer Fair en tussen de twee springpistes komt een restaurant met terrassen die aan beide zijden zicht bieden op een van de wedstrijdringen.

Met de diverse vernieuwingen speelt de organisatie in op de verhuizing van het evenement naar hoger gelegen percelen in de nabijheid van het vorige hoofdterrein dat, ondanks de doorstart van Stal Maathuis, na 36 jaar wordt verlaten. Volgens de organisatie een noodzakelijk vertrek, omdat inmiddels bindende afspraken met andere grondeigenaren waren gemaakt. Voorzitter Gerard Maathuis (foto): ‘We hebben ondertussen overeenkomsten afgesloten met eigenaren van omliggende terreinen en daarvoor investeringen gedaan. Omdat uitspraken van de curator en de bank lang uitbleven, hebben we maatregelen genomen om het doorgaan van ons evenement niet in gevaar te brengen. Wat geweest is, ligt achter ons. We gaan onze blik nu helemaal op de toekomst richten en op de nieuwe plek gewoon weer een mooi concours neerzetten.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief