Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Stefanie van den Brink wint in Wierden haar eerste Grote Prijs

Geplaatst op 5 juni 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Winnen was net als voor haar broer Dennis al bijna een gewoonte geworden, maar een Grote Prijs had Stefanie van den Brink nog niet achter haar naam staan. Aan die omissie maakte de amazone uit Nijkerkerveen zaterdag in Wierden met de tienjarige schimmelruin Verdi (v.Haertbreaker x Mr. Blue) resoluut een einde. Met een voorsprong van meer dan twee seconden op haar naaste concurrent Roberto Previtali uit Italië liet ze er geen twijfel over bestaan wie op het zonovergoten terrein van De Vossenbos de sterkste was bij de young riders tijdens het Dutch Youngster Festival.

“Voor het eerst een Grote Prijs winnen en dan ook nog in Nederland, dat is fantastisch”, juichte Stefanie van den Brink, die in de barrage negen tegenstanders versloeg. “Eerlijk gezegd had ik er vooraf ook wel vertrouwen in, want het ging hier de eerste dagen ook al lekker met onder meer een overwinning in een kwalificatiewedstrijd. Maar het moet altijd eerst nog maar lopen. Gelukkig ging het heel goed. Verdi heeft geen sprong aangeraakt, geweldig dat hij het ‘t hele weekend zo goed heeft volgehouden.”

De nakomeling van Heartbreaker was tot voor kort niet altijd de gemakkelijkste om te rijden. Stefanie van den Brink: “Hij heeft heel veel energie en kracht en dat maakte het wel eens moeilijk voor hem en mij, omdat hij te graag wilde. Sinds een half jaar laat hij zich beter rijden. Met zijn kwaliteit is niks mis. Hij heeft een enorme instelling en een goed karakter. Verdi wil graag voor je werken en is heel voorzichtig.”

Na de Belgische nummer drie Victor Kumps met Sandor de la Pomme eindigde Robin van de Wetering met Untouchable als vierde, Ruben Romp met Navaro als zevende en Hendrik Jan Schuttert met Uruguay als tiende.

Italiaanse zege in GP junioren
De Grote Prijs van Wierden voor junioren is zaterdag gewonnen door de Italiaan Andrea Campagnaro met de elfjarige vosmerrie Antartica ter Doorn (v. Baloubet du Rouet x Apache du Forest). Als vierde starter in de barrage hield hij het blazoen schoon in de snelle tijd van 38,16 seconde. Van zijn zeven concurrenten was de Duitser Maurice Tebbel de enige die ook alle hindernissen in de originele staat liet. Tebbel legde het rondje op zijn gemak af in 42,62 seconde. De derde plaats ging naar de Spanjaard Gonzalo Anon Suarez, die met Leasing veruit de rapste was van het achttal, maar onderweg een balk uit de lepels tikte.

In de extra omloop waren twee Nederlanders van de partij. Dennis van den Brink koos als altijd voor veel tempo, maar dat kwam hem met de negenjarige bruine merrie Royal Dream (v. Indoctro x Nimmerdor) op twee springfouten te staan. Jesper Romp liep met de negenjarige vosruin Vogue (v. Indorado x Zeoliet) zelfs zestien strafpunten op. Van den Brink en Romp eindigden als zevende en achtste.

Laseur tweede, Bruin derde in GP Pony’s
Megan Laseur met de tienjarige vosmerrie Ensilla (v. Luron x Gon) en Leontiene Bruin met de negenjarige bruine merrie Scaa SB waren dichtbij een dubbele Nederlandse zege in de Grote Prijs van Wierden voor pony’s. Maar als voorlaatste start van dertien deelnemers in de barrage bevestigde Max O’Reilly Hyland met Rock Dee Jay alsnog de Ierse suprematie in deze categorie tijdens het dertiende Dutch Youngster Festival. Met zijn winnende 34,15 seconde dook hij nog ruim onder de tijden van Laseur (35,89) en De Bruin (36,30). Amber Fijen sloot als derde Nederlandse kandidaat de extra rondgang na een springfout af in 47,17 seconde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief