Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Veel variatie op CSI Twente

Geplaatst op 28 maart 2012 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland mogen zich dit jaar tijdens het CSI Twente verheugen op een zeer gevarieerd sportprogramma, waarin een groot aantal facetten van de paardensport aan bod komt. De combinatie van topsport (CSI 4*), talentontwikkeling (CSI 2*), breedtesport (klassen B t/m ZZ), jonge spring- en dressuurpaarden (vier- en vijfjarigen), fokkerij (Centrale Keuring KWPN Overijssel), pony’s, tuigpaarden (KNHS Masterclass) en hippische shows is bijzonder.

De filosofie van het CSI is erop gebaseerd het evenement sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch verder te verbeteren en hiermee een stimulerend effect te hebben op ontwikkelingen en beleidsplannen van de regio en provincie.

Een aantal weken voor aanvang van de Olympische Spelen in Londen zullen diverse landen met hun Olympische afvaardiging aan de start verschijnen. Voor het eerst kunnen de ruiters in het CSI 4* (Gold League) en het CSI 2* (Silver League) met vijf paarden deelnemen. Dat is er één meer dan voorgaande jaren. Na de vliegende start in 2011 van de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel worden alle drie aan de fokkerij gerelateerde onderdelen dit jaar gebundeld op één dag, waardoor de paardenkenner op donderdag een perfect overzicht voorgeschoteld krijgt van de kwalitatief hoogwaardige fokproducten die Nederland rijk is.

Het CSI Twente wordt gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli op het Erve Maathuis in Geesteren.

(foto: Pius Schwizer, de topruiter uit Zwitserland, is van de partij op het CSI Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief