Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Veronique Morsink en Lindy Stuivenberg de baas in Saasveld

Geplaatst op 19 november 2012 door   ·   Geen reacties

SAASVELD – Veronique Morsink was zaterdagavond met Belina de sterkste in de klassieke rubriek met barrage van de kwalificatiewedstrijden in Saasveld voor de finale van de strijd om de Twente Cup. De jonge amazone uit De Lutte reed in 41,71 seconde een scherpe tijd in de extra omloop, waarop negentien concurrenten zich de tanden stuk beten. Ellen Zwijnenberg kwam met Boeve’s Boulogne uit op 42,58 seconde en bleef daarmee Lisanne Roesink tweehonderdste seconde voor (42,60). Amke Bekhuis volgde op korte afstand als vierde met Diva. Nuri Dijks bezette met Viasint de vijfde stek (45,22).

De deelnemers in de klasse ZZ moesten het op snelheid duidelijk afleggen tegen hun collega’s in de klasse Z. Steven Veldhuis won in de zwaarste categorie door als enige ook in de extra omloop alle hindernissen in hun oorspronkelijke staat achter te laten. Maar zijn tijd (48,86) zou in de klasse Z slechts de twaalfde plek hebben opgeleverd.

Het betekende tevens dat de laatste vijf namen voor de finale in Enschede allemaal uit de klasse Z kwamen: Lisanne Roesink met Zinola, Frank Wagelaar met Alexis, Gijs Mosman met Bylou, Arno van den Burg met Adore en Wendy Timmers met Amore.    Lindy Stuivenberg was zaterdag de enige deelnemer in de klasse ZZ, die in de buurt kwam van de tijden die in de klasse Z op de klokken werden gebracht tijdens de eerste rubriek op de derde kwalificatiedag voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. De amazone uit Enschede was met Zihowin ook meteen de snelste van allemaal op het parcours op tijd: 63,39 seconde.

Als laatste van 52 starters was Nuri Dijks eerder zaterdagmiddag de snelste foutloze deelnemer in de klasse Z. Dijks verdrong met zijn tijd van 63,81 seconde op Viasint Amke Bekhuis met Diva (64,34) van de eerste positie. Annemijn Gaalman met Oh Look at My (64,53), Remco Been met Vera (65,48) en Pauline Rutten met Chianti Z (66,80) namen de volgende drie plaatsen voor hun rekening.

Allen waren al geplaatst voor de eindstrijd, op 7 december tijdens Indoor Twente, in de Go Planet Expo Hall in Enschede. Dat maakte de weg vrij voor plaatsing van de nummers acht, veertien, vijftien en zestien van het totaalklassement van de eerste rubriek in Saasveld voor de finale. Judith Vetker met Benidorm, Pieternel Kerbert met Abke, Pia Brinkman met Burley en Beau Vos met Van Quick K veroverden daarvoor een startbewijs.

Z-ruiters en vrouwen in meerderheid in fiinale
Slechts vijf combinaties uit de klasse ZZ zijn erin geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. Ze moeten het op 7 december tijdens Indoor Twente in de Go Planet Expo Hall in Enschede opnemen tegen liefst 22 tegenstanders uit de klasse Z.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief