Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Wereldbeker springen: Gerco Schröder nu op derde plaats

Geplaatst op 29 april 2011 door   ·   Geen reacties

LEIPZIG –  Gerco Schröder (Tubbergen) en zijn paard  Eurocommerce New Orleans blijken op het juiste moment in topvorm te zijn. De combinatie werd vandaag derde op de tweede dag van de finale om de wereldbeker in Leipzig.  Gisteren  werden ze vierde. In het klassment staan Schröder en New Orelans nu derde  met slechts één punt achterstand op de leiders in het klassement, de Duitsers Christian Ahlmann en Marco Kutscher. Hij heeft nog alle mogelijkheden om zondag de wereldbeker finale in zijn voordeel te beslissen. De Canadees Eric Lamaze schreef met Hickstead deze tweede kwalificatiewedstrijd op zijn naam. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) noteerde met BMC Van Grunsven Simon twee springfouten, maar houdt een top tien klassering in de eindstand in het vizier, want hij staat nu op een elfde plek inhet tussenklassement.

Schröder (foto) reageerde na afloop  uiterst flegmatiek, zo meldt de website van de KNHS. ‘Ik had Eric Lamaze zien rijden en wist dat ik die tijd nooit zou kunnen verbeteren. Daarom besloot ik mijn eigen rondje te rijden en dat pakte goed uit. Ik ben dus uiterst tevreden door nu na twee wedstrijden de derde plek in de tussenstand in te nemen, met een één punt achterstand op de beide leiders in het klassement. Ik heb nog alle kans’, aldus een optimistische Schröder, die na de kwalificatiewedstrijden negentiende stond in de West-Europese League en in de finale van start kon gaan omdat Michael Whitaker afzag van deelname aan deze finale.

Jeroen Dubbeldam noteerde met BMC Van Grunsven Simon op de tweede hindernis van de driesprong een fout. ‘Daar had ik geen rekening mee gehouden en ik ging toen het tempo opvoeren, om op die wijze de snelste vierfouter te worden, waardoor ik me in de top tien van het klassement zou weten te handhaven. Met dit paard moet ik uiterst voorzichtig zijn, want hij wil nog wel eens hectisch worden als ik meer tempo vraag, en daardoor ontstond ook de tweede springfout. Daardoor ben ik nu de snelste met acht strafpunten. Aan de andere kant werk ik vol vertrouwen naar de finalewedstrijd op zondag door, want Simon bleef goed springen en voelt safe aan’, aldus Dubbeldam, die ook de barrageritten vanaf de zijlijn volgde. ‘Als ik kijk naar de top drie in het klassement dan geef ik op dit moment Gerco een goede kans deze finale winnend af te sluiten. New Orleans sprong zeer goed, terwijl de paarden Taloubet Z en Cash een iets vermoeide indruk op mij maakten.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief